Tuning & styling

Mercedes E-klasse volgens GSC: de E van Extreem

Wil je net dat beetje meer aandacht voor je Benz, maar daarvoor niet bij bekende namen als Carlsson en Brabus aankloppen? Misschien is German Special Customs iets voor je. Ook zij leveren een nogal expliciet visitekaartje af.

Met deze Mercedes-Benz E-klasse doet German Special Customs (GSC) een aardige poging om tussen al het tuningsgeweld uit Duitsland te komen. En daarbij schuwt het bedrijf het overschrijven van de algemene stelregels van het tunen niet. Want schreeuwerig, dat is deze GSC E-klasse zonder meer. Misschien wel iets té.

Uitbundig
De recentelijk gefacelifte E-klasse kan door GSC behangen worden met spoilers die we zelden zo uitbundig op een Mercedes hebben gezien. Het is wellicht maar goed dat de toegevoegde carrosseriedelen uit het vederlichte carbon zijn opgetrokken, anders zou de auto wel eens zwaarder en daardoor langzamer geworden kunnen zijn. En dat lijkt ons juist niet bedoeling.
Waarschijnlijk evenzo bruut klinken als dat het eruitziet, doet het speciaal ontworpen uitlaatsysteem met vier vierkante eindpijpen. Een set grote velgen, een contrasterende lakkleur en het verwisselen van het merkembleem in de grille laten er ook geen twijfel over bestaan dat GSC graag net zo serieus genomen wil worden als de gevestigde namen in de tuningbranche. Dat kan best eens gelukt zijn, alleen wel bij een specifiek publiek.

Gerelateerde artikelen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.