Tuning & styling

Extra pepers van Lorinser voor Mercedes-Benz motoren

De Sportservice van de Duitse tuner Lorinser voorziet twee motoren uit het gamma van Mercedes-Benz van een forse krachtupdate. Het gaat hier om de AMG V8 die onder andere te vinden is in de E 63 AMG en de 4,7 liter V8 die bijvoorbeeld in de neus van de E 500 huist.

De beide krachtbronnen van AMG en Mercedes-Benz waren al niet de minste. De motor uit de E 63 AMG bijvoorbeeld zorgt ervoor dat de sprint vanuit stilstand naar de 100 km/h in slechts 4,3 seconden geschiet en de V8 uit E 500 heeft voor dezelfde meting 5,2 seconden nodig. Maar voor Lorinser was dit bij lange na niet genoeg, dus gingen ze sleutelen aan de krachtbronnen uit Stuttgart.

AMG V8
De 537 pk sterke 5.5 liter V8 uit de magazijnen van AMG werd als eerste onder handen genomen, met een toename van het vermogen tot een gigantische 700 pk. Ook het koppel stijgt fors. Van de standaard 800 Nm naar het immense aantal van 1.000 Nm. Hierdoor is de topsnelheid toegenomen van 250 km/h naar 280 km/h en zijn ook de sprinttijden verbeterd. Voor de E 63 AMG betekent dit dat hij nu in 4,1 seconden de 100 km/h aantikt. Het pakket wordt voor € 4.850,- aangeboden door de Duitse tuner.

4,7 liter V8
Het topmodel van de reguliere E-klasse, de E 500 met onder de motorkap de geblazen 4,7 liter V8 met 408 pk werd ook geprikkeld door de ingenieurs van Lorinser. Er komt na de behandeling 530 pk beschikbaar, waardoor de 100 km/h vanuit stilstand in 4,2 seconden bereikt kan worden. Voor deze upgrade vraagt Lorinser € 4.580,- en is op nagenoeg alle modellen met de 500-motor verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.