Tuning & styling

Brabus B63S – 730 gaat als de bliksem

Bij Brabus krijgen ze maar geen genoeg van de extra pk’s die ze uit de motoren van Mercedes-Benz kunnen toveren. Zie hier de nieuwste creatie: Brabus B63S – 730, gebaseerd op de Mercedes-Benz CLS 63 AMG.

Brabus neemt twee versies van de B63S – 730 op in haar gamma. De één gebaseerd op de vierdeurs-coupé, de ander op de Shooting Brake. Zo kunnen de kinderen en de hond ook genieten van deze absurd snelle stationwagen. Bij wijze van spreken dan. 

Naam spreekt boekdelen
Zoals altijd is het aantal paardenkrachten van de motor niet bijzonder lastig te raden wanneer Brabus een nieuw model presenteert. Zo ook hier. De Brabus B63S – 730 telt, inderdaad, 730 pk’s. Daarnaast is er een elektronisch begrensd maximumkoppel van maar liefst 1.065 Nm. Om de 5.5 liter V8 zo ver te krijgen hebben de ingenieurs van Brabus grotere turbo’s, een uitlaatspruitstuk met verminderde weerstand en verbeterde intercoolers gemonteerd. Daarnaast werd ook het motormanagement aangepast en een sportuitlaatsysteem gemonteerd. Al met al springt het aantal pk’s met 170 vooruit. Een hele toename!

Bloedsnel
De B63S – 730 gaat ook met sprongen vooruit. ‘Grote halen, snel thuis’ lijkt het motto van de Duitse autotuner te zijn. Van 0 – 100 km/h moet binnen 3,8 seconden geschieden, 7 seconden later zit je al op 200 km/h. De vierdeurs-coupé krijgt een topsnelheid van 350 kilometer per uur mee. Voor de Shooting Brake is dat iets minder: 300 km/h. Dit omdat de stationwagen meer gewicht op de achteras mag hebben en volgens Brabus kunnen de banden de gigantische snelheid niet aan. Om te zorgen dat de auto niet opstijgt, zijn er talloze spoilers aangebracht.

Gerelateerde artikelen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Spyshots
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.