Tuning & styling

Abt overtreft Audi´s RS 6 Avant met AS6

Abt heeft de Audi S6 Avant aangepakt. De 4.0 liter twin-turbo V8 krijgt een schrikbarende 600 pk mee van de tuner, en daarmee is de Abt AS6-R Avant nóg sterker dan het absolute topmodel binnen de A6-reeks, de Audi RS 6 Avant.

De 600 paarden onder de motorkap van de AS6-R bestrijken een groot deel van de totaal 1.860 pk die Abt Sportsline in Genève tentoonstelt. Samen met de vernieuwde R8 GTR is dit al meer dan de helft van het aantal paardenkrachten op de Abt-stand. Een 7-traps S Tronic-automaat met dubbele koppeling moet al het geweld van de AS6-R in bedwang proberen te houden, terwijl de 560 pk sterke RS 6 beschikt over een 8-traps Tiptronic-automaat. Qua uiterlijk vertoon schermt de Abt AS6-R met vernieuwde luchtinlaten in de voorbumper, speciale ABT-spiegels en specifieke dorpels en luchthappers aan de zijkant.

Meer specificaties volgen
Voorlopig laat Abt het hierbij. Meer informatie, zoals de topsnelheid en de sprintcijfers van de AS6-R krijgen we te horen tijdens de officiële presentatie op de Autosalon van Genève. Naast de AS6-R Avant komt Abt overigens nog met drie andere modellen naar Genève. De eerder genoemde R8 GTR, de Abt RS5-R en de Abt Golf VII zullen het kwartet completeren.

Gerelateerde artikelen

Abt AS6-R klapt over Audi RS 6

Tuning & styling
Abt AS6-R klapt over Audi RS 6
> Artikel lezen

MTM brengt Audi S6 naar RS6-niveau

Tuning & styling
MTM brengt Audi S6 naar RS6-niveau
> Artikel lezen

RS 6-power voor Abt Audi S6 Avant

Tuning & styling
Abt Audi S6 Avant
> Artikel lezen

Pure finetuning: de vernieuwde Audi A6-lijn

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6-lijn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.