Tuning & styling

Abt R8 GTR: 620 pk!

Met een grondig verbouwde, vernieuwde Audi R8 zal Abt de show gaan stelen op de Autosalon van Genève. Onder de motorcover gaat een nog brutere V10 schuil met 620 pk. Een gezond dieet erbij en Abt levert weer een heerlijk stukje Audi af.

Af-fabriek produceert de 5.2 liter V10 van de R8 Plus 550 pk. De GTR van Abt beschikt over nog eens 70 pk extra waarmee het totaalvermogen op 620 pk is komen te liggen. Met eveneens 10 Nm meer koppel (550 Nm totaal) spurt de auto nu in 3,2 seconden van nul naar 100 km/h. Dat is een nette 0,7 seconden sneller dan de reguliere versie. De topsnelheid bedraagt 325 km/h, mede met dank aan die gigantische achtervleugel. Het voorgaande model kwam niet verder dan 316 km/h.

Lichter
Niet alleen het extra vermogen draagt bij aan de hogere prestaties. Abt heeft een aantal onderdelen van de fabriek vervangen voor panelen van carbon. De dorpels, het voor- en achterscherm en een groot deel van het front zijn eruit vervaardigd. Uiteindelijk wist Abt maar liefst 110 kg van het drooggewicht van de R8 af te snoepen. Bovendien komt de Abt R8 GTR met een verstelbare sportophanging en nieuwe, lichtere velgen.

Duur grapje
Om koninklijk rond te kunnen rijden in de Abt R8 GTR moet je flink in de buidel tasten. In Duitsland kost de auto net geen 344.000 euro. Reken in Nederland dus op een prijs van rond de vier ton, ruim 150.000 euro meer dan de fabrieksversie. In die prijs zit overigens wel het alcantaraleer in het interieur begrepen alsook een videosysteem voor de bestuurder. Verder krijgt iedere koper bij de aflevering een brandblusser, racehelm en racepak overhandigd. Kijk, dat is een keer wat anders dan een bosje bloemen (voor vrouwlief).

Gerelateerde artikelen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.