Tuning & styling

Aston Vanquish van Wheelsandmore is lekkerrrrrr!

Je hoeft het niet met ons eens te zijn, maar wij vinden de Aston Martin Vanquish van Wheelsandmore maar wat lekker. More van dit graag!

Wij hebben Aston Martin hoog zitten, maar de laatste tijd begint het Britse sportwagenmerk toch wat emotie-afbrokkelende scheurtjes te vertonen. Elk nieuwe model dat ze uitbrengen komt bij ons binnen als een déjà vu. Het beste voorbeeld daarvan is misschien wel de nog niet zolang geïntroduceerde Vanquish. Die lijkt nogal veel op zijn voorganger, de DBS, en nog meer op de Virage die, op wat meer uitstulpende carrosseriedelen na, weer amper afweek van de DB9. De kracht van herhaling werkt niet in elke branche, Aston!

3-delig
Zodra Aston Martin ons een Vanquish op de oprit parkeert kunnen we ons deze verwende klaagzang uiteraard acuut niet meer herinneren, zeker als eronder de wielen van Wheelsandmore zijn geschroefd. Want wat staan de 21 inch velgen de Vanquish lekker zeg! De wielen, die in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn, zijn 3-delig en ogen alsof ze met de grootste zorg ontwikkeld zijn. En anders getuigt het prijskaartje dat wel. Een set kost namelijk maar liefst 11.000 euro. De 20 inch exemplaren zijn iets voordeliger met 8.000 euro, maar dat is nog altijd zonder schoeisel. Voorzien van breed rubber komt er zeker duizend euro bij, en dan hebben we het nog niets eens gehad over de optionele specifieke details zoals een velghart van carbon.

Hersenoperatie 
More in Wheelsandmore slaat op het kunnen leveren van een vermogensupgrade voor de Vanquish. Met het exclusief voor de Aston Martin ontworpen uitlaatsysteem à 5.000 euro bedraagt de winst 15 pk. Een stap verder is het laten optimaliseren van het motormanagement, en dan komt het totaalvermogen te liggen op 605 pk en 710 Nm. Af-fabriek levert de Vanquish 573 pk en 620 Nm.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld
> Artikel lezen

Aston Martin: Vanquish-naam keert sneller terug dan je denkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin Vanquish zwaait uit als Ultimate

Autonieuws
> Artikel lezen

Gemeen: Aston showt Zagato Shooting Brake in andere kleuren

Autonieuws
> Artikel lezen

Prachtig: de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Autonieuws
Shooting Brake
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.