Tuning & styling

Wheelsandmore sleutelt aan Ferrari FF

Bij tuner Wheelsandmore staan, hoe kan het ook anders, de wielen centraal. Maar dat neemt niet weg dat ze zich niet durven branden aan verlaging, een ander uitlaatsysteem en hogere vermogens. Zelfs voor een Ferrari.

We zeggen het heel vaak, maar een setje wielen kan een auto echt maken of breken. In het geval van Wheelsandmore zijn er zes verschillende lichtmetalen wielen leverbaar voor de Ferrari FF. Op de voorwielen monteren ze onafhankelijk van het gekozen design exemplaren met een diameter van 21 inch en bijpassend rubber dat 255/30/21 meet. De achterwielen zijn een maatje groter en het rubber dat daaromheen ligt meet dan ook 315/25/22. Als ´wielenspecialist´ laat men weten dat elke gewenste kleur leverbaar is. Of dat nu voor het gehele wiel is, alleen de buitenste rand of de bouten. Zelfs een carbonlook behoort tot de mogelijkheden.

Motortuning
Maar er is letterlijk ´more´. Om de wielkasten echt volledig te vullen kan een verlagingskit worden besteld. Een handgemaakt roestvrijstalen uitlaatsysteem met te openen en te sluiten klep staat eveneens op de prijslijst. En wie helemaal los wil gaan kiest voor een vermogensupgrade. Stage 1 schroeft het vermogen en koppel op van 660 pk en 683 Nm naar 684 pk en 705. Wie stage 2 kiest komt zelfs tot 700 pk en 715 Nm.

Prijs
Het zal je niet verbazen dat de prijs van al dit lekkers flink oploopt. Wie een setje wielen bestelt, de auto laat verlagen, een nieuw uitlaatsysteem laat monteren en het vermogen maximaal laat opschroeven moet toch minimaal zo´n 30 mille aan Wheelsandmore overmaken.

Gerelateerde artikelen

GTC4Lusso is duurste Ferrari te koop

Autonieuws
GTC4Lusso is duurste Ferrari te koop
> Artikel lezen

Ferrari GTC4Lusso T: met de T van turbo

Autonieuws
Ferrari GTC4Lusso T: met de T van turbo
> Artikel lezen

Novitec gaat los: 709 pk voor de Ferrari GTC4Lusso

Tuning & styling
Novitec gaat los: 709 pk voor de Ferrari GTC4Lusso
> Artikel lezen

Was de Ferrari FF toch bijna een crossover geweest!

Autonieuws
Was de Ferrari FF toch bijna een SUV geweest!
> Artikel lezen

Facelift Ferrari FF mag – gelukkig – geen naam hebben

Spyshots
Ferrari maakt de FF nog fraaier
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.