Tuning & styling

Gemballa geeft Porsche 996 Cabrio vleugels

Neem een Porsche 996 Cabriolet en geef die aan Gemballa. Het gevolg is dat de auto letterlijk en figuurlijk vleugels krijgt dankzij motortuning en veel spoilers.

Gemballa heeft de Porsche 996 Cabriolet omgedoopt tot Gemballa GTR 600 Gullwing. Voordat de auto die naam mocht gaan dragen is er wel het nodige veranderd. Om te beginnen heeft Gemballa de zescilinder boxermotor opgepept. Na diverse aanpassingen van onder andere het motormanagement, de in- en uitlaatstroom, de krukassen en een oliekoeling voor de motor en radiateur is het vermogen en koppel flink gestegen. De zescilinder levert een maximaal vermogen van 600 pk en een maximaal koppel van 850 Nm. Dat is genoeg om binnen 3,4 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 330 km/h te halen.
 
Spoilerwerk
Om de tuning kracht bij te zetten is het exterieur letterlijk en figuurlijk van vleugels voorzien. De grote voorspoiler met luchtinlaten, zijskirts en achterspoiler laten zien dat hier niet zomaar een Porsche voorbij komt. Verder heeft het invloed op het rijgedrag van de auto. Zouden deze ‘vleugels’ niet gemonteerd zijn dan zou de Porsche over de weg zweven en op hoge snelheid weinig neerwaartse druk hebben. Op tijd stil komen is geen probleem dankzij de 380 mm grote remschijven.
 
Vleugeldeuren
De vleugeldeuren die Gemballa heeft gemonteerd openen en sluiten met een druk op de knop. Ze zijn gemonteerd aan de A-stijl en scharnieren omhoog. Het interieur is volgens Gemballa geheel naar wens aan te passen. Net als vele andere tuners is ook bij Gemballa het feit ‘wat je wilt kun je krijgen’ erg belangrijk.

Gerelateerde artikelen

Wat?! 1,3 miljoen voor deze Porsche 911 Cabrio?

Autonieuws
Wat?! 1,3 miljoen voor deze Porsche 911 Cabrio?
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.