Tuning & styling

Graf Weckerle monteert 23 inch onder Porsche 911

Graf Weckerle (een persoon) behoort tot de kleurrijkste tuners op deze aardbol. Zijn beeldmerk, een bloem, is daarvan een hint naar buiten toe. Tegelijk is het ook z’n handelsmerk, al bevat Weckerle’s laatste creatie eens geen gebloemde wielen. Wel zijn ze maar liefst 23 inch groot!

Vrijwel iedere door Graf Weckerle onder handen genomen – veelal exotische – auto bevat een tweetal karakteristieke details waaraan onmiddellijk te onttrekken is dat de flamboyante Duitser de verantwoording draagt: velgen in de vorm van een opengesperde bloem en een subtiele, wulpse striping over elk flank. Ook de Porsche 911 bevat deze laatste, waarbij, vlak achter het portier, zijn beeldmerk nogmaals even wordt aangestipt.

Ken net
Meest opvallend zijn echter de gigantische wielen waarop de ‘Elfer’ van de jongste generatie is gezet. Maar liefst 23 inch in diameter zijn ze! De wielkasten van de 911 kunnen ze maar net aan, laat staan als de Porsche in beweging wordt gebracht. Het loopvlak van de banden lijkt niet meer dan een reepje drop te zijn. Comfort kun je vergeten met deze wielen, maar daar is het Weckerle dan ook niet om te doen. Z’n auto’s zijn meer bedoeld als stilstaande, automobiele kunst.

Gerelateerde artikelen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.