Tuning & styling

Nieuwe Hamann BMW 1-serie

Hamann Motorsport staat voor exclusieve en snelle BMW’s. Zo is ook de 1-serie door de Duitse tuner aangepast. Mooie bodystyling en meer vermogen kenmerken de 1-serie van Hamann.

Hamann komt met een uitgebreide lijn voor BMW’s kleinste. De voorkant wordt gekenmerkt door een andere voorbumper met geïntegreerde voorspoiler en luchtinlaten. De zijskirts zorgen voor een extra dynamische zijkant en aan de achterkant valt met name de dubbele uitlaat op. Deze is niet puur gericht op design maar zorgt tevens voor een diepe en zware klank.
 
Verbeterde wegligging
Om de sportiviteit optisch extra te benadrukken is de 1-serie met maar liefst 60 mm aan de voorkant en 40 mm aan de achterkant verlaagd. Dit heeft tevens een positieve invloed op de wegligging en de rijeigenschappen van de auto. De sportvering en –dempers zorgen ook voor een directer stuurgedrag. Wat wielen betreft is er bij Hamann ruime keuze. Onder de 1-serie op de foto’s zijn ‘Anniversery  I’ lichtmetalen wielen (18 inch) gemonteerd.
 
Motortuning
Hamann zou geen echte tuner zijn als ze de auto motorisch niet aan zouden passen. De 2.0 dieselmotor heeft een vermogenstoename van 30 pk en 85 Nm ondergaan.
 
Nothing is impossible
Het interieur zet de sportieve trend van de buitenkant voort. Aluminium accenten in de vorm van een pook, handremhendel, pedalen en wat kleine details zorgen voor een extra sportieve aankleding. Speciale Hamann vloermatten zetten de puntjes op de ‘i’. Hamann laat overigens nog weten dat ze het motto ‘Nothing is impossible’ ook bij de 1-serie laten gelden. Als klant kun je met alle wensen over tafel komen en Hamann zal voor de uitvoering zorgen.

Gerelateerde artikelen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s

Tuning & styling
AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.