Tuning & styling

Ford Mustang RTR doet watertanden

Stikjaloers op het (auto)land van de onbegrensde mogelijkheden zijn we zo nu en dan. Want zeg nu zelf, brute bakken als deze Ford Mustang RTR doen je toch acuut watertanden en je onmiddellijk een vliegticket naar Amerika boeken?!

Het is natuurlijk niet zo, maar soms lijkt het alsof op iedere Amerikaanse straathoek een monsterlijke muscle car staat geparkeerd. Zo één waarbij je minutenlang kunt wegkwijlen, ondertussen geduldig wachtend op het moment dat de eigenaar terugkeert, de auto start en vervolgens in een wolk van verbrand rubber de horizon tegemoet rijdt. Het is één van de dromerige gedachtes die we hebben bij deze Ford Mustang van RTR. Wat een apparaat!

Met V8 uiteraard
Het in Michigan gevestigde RTR levert de Mustang RTR in meerdere uitvoeringen en indien gewenst ook met V6-motor. Maar echte kerels kiezen natuurlijk voor de V8. Dit model, dat te boek staat als Spec 2, behelst een opgevoerde 5.0 liter grote achtcilinder, hetzij met 16 pk niet bijster zwaar. Indien ook het optionele sportuitlaatsysteem wordt besteld komt daar nog eens 9 pk bij. Het totaalvermogen bedraagt zo’n 450 pk, genoeg om allerhande tekeningen van rubber te maken.

Imponeren
Er zijn weliswaar genoeg auto’s te verzinnen die meer vermogen spuwen dan deze Mustang, maar slechts weinig die de RTR bij voorbaat durven uit te dagen vanwege zijn imponerende looks. Om de Mustang apart van het iets hogere vermogen ook daadwerkelijk sneller te maken heeft de tuner de ophanging flink onder handen genomen. Een verlagingsset, instelbare schokdempers en speciale raceveren (allemaal van Ford Racing) dragen bij aan een verbeterde wegligging. Alsof dat nog niet genoeg was, is ook het onderstel nog op verschillende manieren af te stellen. En weet je wat de eerder genoemde jaloezie nog een stukje sterker maakt? Het gehele Spec 2-pakket kost in Amerika slechts 11.995 dollar.

Voor meer foto´s bekijk de rijk gevulde fotogallerij van de Ford Mustang RTR.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.