Tuning & styling

Meer vermogen en luxe voor Jaguar XJ

Al meer dan 20 jaar is Arden gespecialiseerd in de tuning en styling van Jaguar´s. Nu was het de beurt aan de nieuwe XJ 4.2 V8 die 100 pk extra en heel veel luxe aan boord heeft gekregen.

Jaguar levert de XJ onder andere met een 4.2 V8 (300 pk/420 Nm) en een Supercharged 4.2 V8 (400 pk/552 Nm). Arden heeft beide motoren flink aangepast en de cilinderinhoud opgeboord tot 4.5 liter. Dat heeft geresulteerd in een vermogenstoename van 80 pk voor beide motoren. Hierdoor levert de 4.5 V8 een vermogen van 380 pk, de Supercharged 4.5 V8 levert nu een vermogen van 480 pk. Arden geeft geen specificaties op voor beide modellen maar uitgaande van de standaard modellen die in respectievelijk 6,6 en 5,3 seconden naar 100 km/h sprinten kan geconcludeerd worden dat het alleen maar leuker kan worden.

Stijlvolle styling
De tuning is kracht bijgezet door een dynamisch maar wel stijlvol uiterlijk. De XJ is voorzien van een geïntegreerde voorspoiler, zijskirts, een achterskirt en een spoilertje op de kofferklep. De 20 inch lichtmetalen velgen zijn speciaal door OZ Racing ontworpen.
Arden Entertainment System
Arden heeft het interieur van de XJ in stijl gelaten maar wel voorzien van moderne apparatuur. Er is de nodige automultimedia gemonteerd en op een hele nette manier weggewerkt. Het Arden Entertainment System met 7 inch LCD-schermpjes en draadloze hoofdtelefoons houdt de kinderen op de achterbank wel zoet. De schermpjes zijn weggewerkt in de hoofdsteun en zelfs voorzien van houten afwerking. De twee schermpjes achterin werken afzonderlijk van elkaar en dat betekent dat je links een film kunt kijken en rechts op de Playstation kunt spelen. Voorin is een DVD-speler gemonteerd en ook een schermpje.

Gerelateerde artikelen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.