Tuning & styling

Audi A3 Sportback als Nothelle 210 Spatha

In navolging op de 210 Gladius (Audi A3 3-deurs) komt Nothelle nu met de 210 Spatha (Audi A3 Sportback). Wederom aangedreven door een 210 pk sterke 2.0 TDI en bescheiden bodystyling.

Nothelle presenteerde een aantal maanden geleden de 210 Gladius, een stylingpakket voor de Audi A3. Het vervolg daarop is natuurlijk de A3 Sportback die door Nothelle de naam 210 Spatha heeft gekregen. De naam is ontleend aan een zwaard dat bekend staat om haar scherpe, mooie en bescheiden uitstraling. Het is maar waar je je naam vandaan haalt maar het gaat wel op voor deze A3 Sportback van Nothelle.

Bescheiden maar zeer sportief
De uiterlijke styling is absoluut sportief maar ook zeer bescheiden. Er is geen afbreuk gedaan aan de lijnen van de A3 Sportback maar de auto oogt wel zeer sportief. Het zou zo een S3 kunnen zijn. Het stylingpakket bestaat uit onder andere een voorspoiler, zijskirts, achterspoiler en dakspoiler. Bovendien zijn er speciale 19 inch wielen ontwikkeld. Deze velgen gaan door het leven onder de naam Novedra VII RS.

High performance remmen
Technisch is er ook het nodige gebeurt. Zo zijn er high-performance remmen gemonteerd. De schijven hebben een grootte van 328x28 mm en zijn geventileerd en geperforeerd. Hierdoor is fading bijna uitgesloten en staat de A3 Sportback binnen no-time stil. Het onderstel is verlaagd met 30 mm en in hoogte verstelbaar.

Motortuning: 210 pk en 465 Nm
De 2.0 TDI mo:tor die standaard 140 pk levert is door Nothelle behoorlijk onder handen genomen. Na montage van een high performance turbo, geoptimaliseerde lucht in-/uitlaten en een speciaal afgestemd motormanagementsysteem levert de 2.0 TDI nu 210 pk en een koppel van 465 Nm. Dat resulteert in een topsnelheid van 227 km/h en een sprint van 0-100 km/h in slechts 7,8 seconden. Het uit rvs gemaakte uitlaatsysteem zorgt voor een geweldige sound.

Leer en alcantra
In het interieur is de aanpak bescheiden. Het betreft hier alleen gewijzigde bekleding. De stoelen zijn deels met leer en deels met alcantra bekleed.

Gerelateerde artikelen

Audi A3 is World Car of the Year 2014

Autonieuws
Audi A3 is World Car of the Year 2014
> Artikel lezen

Oude prijs voor nieuwe Audi RS 3 Sportback

Autonieuws
Oude prijs voor nieuwe Audi RS 3 Sportback
> Artikel lezen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Audi prijst A3 e-tron strak tussen concurrentie

Autonieuws
Audi prijst A3 e-tron
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.