Tuning & styling

Ford Focus met WTCC-genen

Om de terugkeer van Ford in het WTCC te vieren brengt tuner Mountune Performance een opgekalefaterde, maar straatlegale Focus afgeleid van de raceversie op de markt. De Focus WTCC Limited Edition heeft bovendien niet alleen de looks, maar ook meer vermogen.

De Ford Focus WTCC Limited Edition is gebaseerd op de Focus met 1.6 liter Ecoboost-turbomotor. Af fabriek levert dit blok 182 pk, maar voor de gelegenheid heeft Mountune Performance, dat de twee Focussen S2000 van Team Aon voor het WTCC prepareert, gekieteld naar 201 pk. Het koppel steeg van 240 pk naar 320 Nm en dat is niet eens zoveel minder dan de 250 pk sterke Focus ST met 2.0 liter turbomotor. Een speciale transmissie draagt bij aan een nog hogere rijbeleving alsook een aangepast uitlaatsysteem voor extra auditief genot.

Koolstofvezel
Waar het bij de Focus WTCC Limited Edition vooral om draait zijn de looks. Mountune heeft getracht de auto visueel zoveel mogelijk in lijn te brengen met de WTCC-racer. Zo trekt een soortgelijke blauwe striping over het gehele koetswerk in Frost White en ook de 18 inch Rimstock Pro-wielen zijn vrijwel identiek aan de S2000. Het schoeisel is afkomstig van Yokohama en zijn van type Advan Sport. In het interieur zijn ook wat cosmetisch aanpassingen gedaan waarbij zelfs koolstofvezel aan te pas is gekomen.

De Ford Focus WTCC Limited Edition zal wereldwijd in de verkoop gaan. Hoeveel Mountune er gaat bouwen is nog niet bekend gemaakt, evenals de prijs.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.