Tuning & styling

Dikke Volkswagen Touareg van JE Design

JE Design presenteert een compleet tuningpakket voor de Volkswagen Touareg. Niet alleen werd het uiterlijk opgesierd met dikke spoilers en 22 inch velgen maar nam ook het vermogen toe.

Het meest opvallende is de compleet andere voorbumper die deze Touareg van JE Design siert. De grote luchthappers en de embleemloze grille zullen niet ongezien aan je voorbijgaan. Aan de zijkant zien we zijskirts met achteraan een luchthapper. Aan de achterkant is een nieuw onderstuk voor de bumper te zien met daarin ook de nodige luchtinlaten. De vier dikke uitlaatpijpen dragen bij aan het geheel. Op de achterklep prijkt een spoiler en op het dak is een haaievin-antenne te zien. Ook zeer opvallend is het schoeisel van de Touareg: 22 inch lichtmetaal met 295/30 ZR22 banden.

Meer vermogen en koppel
Ook technisch is er aan de Touareg gesleuteld. De 2.5 TDI en 5.0 V10 TDI werden getuned. Het vermogen van de 2.5 TDI, ook wel bekend als R5, nam toe van 174 pk tot 206 pk, het koppel steeg tot 460 Nm. De 5.0 liter V10 TDI werd met 39 pk getuned tot 352 pk en het koppel nam toe van 750 Nm tot 855(!) Nm. Dat de prestaties hierdoor verbeterd zijn moge vanzelfsprekend zijn maar exacte gegevens laat JE Design niet weten.

Verlaagd!
Speciaal voor de luchtgeveerde Touareg heeft JE Design een electronische module ontwikkeld waarmee de Touareg verlaagd kan worden tot ongeveer 35 mm. Voor Touareg´s met gewone vering is er een KW verlagingskit leverbaar waardoor de Touareg met 35-70 mm kan worden verlaagd. De verlaging heeft niet alleen een positieve invloed op het weggedrag maar zorgt in combinatie met de stylingset ook nog eens voor een heel stoer uiterlijk.

Gerelateerde artikelen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.