Tuning & styling

Abt QS5 trekt de boel weer recht

Iedereen, en zo ook ieder bedrijf, zit wel eens in een dip. Zo stond Abt Sportsline louter bekend om het beschaafd tunen van VAG-producten. Intussen zijn er voorbeelden te noemen dat het tuninghuis wat ordinair begon te worden. De SQ5 uit 2008 is daarvan een bewijs. De vernieuwde SQ5 trekt dit gelukkig weer recht.

De vernieuwde Abt SQ5 is uiteraard gebaseerd op de opgefriste Audi Q5 die sinds oktober bij de dealer staat. Wat is gebleven is de opzichtige sportgrille met grove spaken en ook aan de front- en achterbumperspoiler is feitelijk weinig veranderd. Maar door de wielkastranden niet in een afwijkende kleur uit te voeren oogt het geheel minder schreeuwerig. De 20, 21 of 22 inch CR-velgen ogen ook ietwat subtieler dan het type BR van toen. Klanten kunnen echter hiervoor alsnog kiezen. Nieuw en leuk detail is het merkembleem “ABT” in de spiegelkappen.

Motortuning
Motorisch richtte Abt zich dit keer op het dieselgamma van de Q5. Voor elke verkrijgbare TDI is er meer vermogen, maar het is de 3.0 liter TDI die Abt graag uitlicht. Af fabriek levert dit 6-cilinderblok 580 Nm aan maximumkoppel. Nadat Abt ermee aan de slag is geweest is dit 630 Nm. Het aantal paardenkrachten stijgt van 245 naar 282 stuks. De meest populaire TDI in de Q5 is de 2.0 liter met standaard 177 pk en 380 Nm. Voldoende om de Audi adequaat in beweging te brengen, maar met 205 pk en 420 Nm gaat dit net even wat gemakkelijker. Abt verzorgt dit graag voor je.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.