Tuning & styling

Porsche Boxster flink versleuteld door speedART

De nieuwste generatie Boxster leunt qua prestaties (voor sommigen) akelig dicht tegen de 911 en dat is juist voor menig tuner een uitnodiging om hem net wat verder te duwen. Althans wel voor speedART.

Allereerst ging speedART aan de slag met het uiterlijk, vroeger altijd een struikelpunt van de Boxster. De nieuwe weet op dit vlak wel te overtuigen maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte voor verbetering is. Herzieningen zijn door speedART zoal getroffen aan de voorzijde waar een extra spoiler is geïnstalleerd. De achterzijde van de Boxster kreeg de beschikking over een diffuser en uiteraard ontbreekt een ferme achtervleugel ook niet, net als groot lichtmetaal. De velgen hebben een diameter van 21 inch en passen als gevolg van de carrosserieverlaging met 25 mm nog maar net in de wielkasten.

Tuning
Ook aan de rij-eigenschappen is gesleuteld. Zo is aan de ophanging gewerkt voor een betere wegligging en ook de standaard Porsche-remmen moesten wijken voor 355 mm-metende exemplaren uit eigen keuken. Om je vervolgens bij het stoplicht net wat sneller te maken dan de standaard-Boxer is er keus uit meerdere powerkits. Het betreffen allemaal aanpassingen aan het uitlaatsysteem en brengen vermogenstoenames van 9, 10, 20 of 35 pk teweeg. Wil je het een 911 echt moeilijk kunnen maken, laat dan speedART de boxermotor van een turbo voorzien. Het resultaat is een vermogenswinst van 80 pk.

Gerelateerde artikelen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.