Tuning & styling

Krachtig en snel: Hamann BMW 545i

Hamann staat voor het oppeppen van dikke BMW´s. Bij Hamann draait het om veel vermogen en een krachtig uiterlijk. Dit is de Hamann HM 5.2 met 412 pk sterke V8 uit de 545i.

En dat de mannan van Hamann een naam hebben opgebouwd in de wereld van tuning & styling blijkt wel uit het resultaat dat ze ook nu weer hebben neergezet. De motorinhoud van de 545i werd vergroot to 5.2 liter en het vermogen nam toe tot maar liefst 412 pk. Het koppel steeg met maar liefst 100 Nm naar 550 Nm (bij 3.900 tpm). Het verschil in vermogen is maar liefst 80 pk met het productiemodel van de 545i. Die toename van het vermogen en koppel heeft z´n uitwerking gehad in de prestaties. De sprint naar 100 km/h verloopt nu in 5,2 seconden en de topsnelheid ligt op 286 km/h. In vergelijking met het productiemodel: acceleratie 0-100 km/h in 5,8 seconden en een topsnelheid van 250 km/h.
 
40 mm verlaagd
Om een goede controle op de auto te kunnen blijven houden en de sportieve eigenschappen te verbeteren is rondom een verlagingsset gemonteerd. Het gevolg is dat de 545i 40 mm lager komt te liggen. Hierdoor ligt het zwaartepunt lager, wordt de wegligging beter en stuurt de auto directer. Voor voldoende remvermogen zorgen de enorme remschijven van 365 mm. De remklauwen zijn voorzien van maar liefst acht cilinders en bijten zich gretig vast in de schijven.
 
Lekker stoer
De technische specificaties van de auto worden kracht bijgezet door het ontwerp van de bodykit. Neem bijvoorbeeld de voorspoiler en de zwart gespoten ´nieren´. Dit geeft de voorkant een agressief en daarmee ook sportief aangezicht. Van opzij gezien van de lichtmetalen velgen en skirts in het oog. Op de achterklep siert een spoiler en de achterbumper is voorzien van het nodige spoilerwerk. Dikke uitlaatpijpen zorgen voor een optimale luchtstroom, leveren een geweldig geluid en zien er bovendien goed uit.
 
Veel carbon
Het interieur is voorzien van heel veel carbon. Het sportstuur, de aluminium pedalen en voetsteun geven het geheel een sportief aanzien. Zwarte matten met het Hamann logo maken het geheel compleet.

Gerelateerde artikelen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.