Tuning & styling

Brabus pompt CLS Shooting Brake op naar 620 pk

Een stijlvolle mobiel als de Mercedes-Benz CLS Shooting Brake moet je niet willen optuigen met allerlei franje. Brabus heeft dat tot zekere hoogte begrepen. Maar aan paardenkrachten kun je niet genoeg hebben.

Brabus biedt twee cosmetische pakketten, één voor de minder bedeelde motoriseringen in de Mercedes CLS Shooting Brake en één speciaal voor de CLS 63 AMG-variant. Bij de CLS 250 tot en met CLS 500 worden de voorbumper, de flanken en alle lichtunits rondom aangedikte met spoilers. Omdat de AMG al voldoende af fabriek bespoilerd wordt houdt Brabus het bij deze topper bij een tweede frontlip onderaan de bestaande voorspoiler en het vervangen van Mercedes-emblemen door eigen exemplaren.
Wielen uit huize Brabus zijn beschikbaar voor alle motorvarianten, variërend van bescheiden maten tot 20 inch. Nieuw in het assortiment zijn de dubbelspaaks Monobloch R-wielen waarbij het centrum in een titaniumkleur is gespoten en de ene spaak van het duo telkens in een titaniumkleur is gespoten en de andere een glanzend finish bevat. Bestel je de wielen als compleet set dan wordt het schoeisel geleverd door Yokohama.

Motortuning
Meer kracht is er voor diverse modellen, tot wel 620 pk voor de CLS 63 AMG. Na installatie van de tuningkit beschikt de ’63’ ook meteen over gigantische 1.000 Nm aan koppel. Een sprint naar 100 km/h duurt dan nog maar 4,2 seconden en de CLS 63 AMG heeft dan de weg vrij om helemaal door te knallen tot 320 km/h. Uitbreiding op de krachtkuur voor de AMG is een 40% gelimiteerd slip-differentieel en een speciaal uitlaatsysteem met vlinderklep voor extra auditief genot in de Sport-modus van de auto.
Bij de CLS 250 CDI stijgt het vermogen naar 235 pk bij een maximumkoppel van 560 Nm. De CLS 350 CDI kan Brabus in slechts drie-kwartier naar een output van 690 Nm brengen. Daarbij wordt de setting van verschillende motorkarakters ook aangepast. Rijdt je in ECO-modus en tussen de tussen 1.600 en 2.400 tpm dan wordt enkel het extra koppel van 70 Nm losgelaten. In Sport, of wanneer je overgaat op handmatig schakelen via de flippers achter het stuurwiel, komen de toegevoegde paardenkrachten tevens ondersteuning bieden. Wie in deze modi vol op het gas gaat staan accelereert in 5,9 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid blijft begrensd op 250 km/h.
Tot slot de CLS 500. Standaard genereert de V8 daarvan 408 pk, en na de Brabus-behandeling 500 pk. Het koppel neemt toe tot 720 Nm. Vervolgens zou je moeiteloos 300 km/h kunnen rijden. We raden dan wel een verlagingset voor een betere wegligging aan. Ook die is verkrijgbaar via Brabus, al is Bilstein eigenlijk verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz onthult vernieuwde CLS-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz onthult vernieuwde CLS-klasse
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes CLS-klasse betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz CLS nu al onder het mes

Spyshots
Mercedes-Benz CLS nu al onder het mes
> Artikel lezen

Vaarwel Mercedes-Benz CLS Shooting Brake!

Autonieuws
Vaarwel Mercedes-Benz CLS Shooting Brake!
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes-Benz CLS teast zijn koplampen

Autonieuws
Mercedes CLS teast zijn koplampen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.