Tuning & styling

Ook 3-serie Touring brengt bezoek aan AC Schnitzer

Geen continent is zo verslingerd aan de stationwagen als Europa. AC Schnitzer kon het dan natuurlijk ook niet maken om uitsluitend de nieuwe 3-serie Sedan aan het vermogens-infuus te leggen. Het is dan ook nu de beurt aan de gloednieuwe Touring.

Nog maar een paar dagen geleden presenteerde het Duitse AC Schnitzer haar snode plannen voor de nieuwe BMW 3-serie. Hoewel het toen alleen de Sedan betrof is kan de nieuwe Touring natuurlijk niet achterblijven. De aangeboden opties komen (gelukkig) nagenoeg overeen. AC Schnitzer is er namelijk is geslaagd om het tunen subtiel maar wel herkenbaar te maken, een zeldzaamheid tussen al het glitter-geweld van menig tuninghuis.

Upgrades
Net zoals de Sedan worden in de Touring de motoren door middel van slim chip-tunen van extra pit voorzien. Dit betekent 218 pk (+ 34) voor de 320d, 294 pk (+ 49) voor de 328i en 360 pk (+ 54) voor het paradepaardje, de 335i. Om het extra vermogen in de bochten beter te kunnen benutten verlaagt AC Schnitzer de Touring met 25 mm. Daarnaast moeten additionele aerodynamische onderdelen ervoor zorgen dat de beroemde BMW-wegligging nog verder verbetert. We noteren een nieuwe spoiler aan de voorzijde, op het dak en aan de achterzijde met daartussenin nieuwe side-skirts.

Interieur
AC Schnitzer is ook aan de gang gegaan met het interieur en hoewel dat je Touring misschien niet sneller maakt onderscheidt je je daarmee natuurlijk wel verder van de gewone BMW-rijder. De bediening van het iDrive-systeem, de handrem, versnellingspook, pedalen en de vloermatten, allemaal moesten ze wijken voor nieuwe exemplaren. Vooral de nieuwe iDrive-knop is zonder twijfel een opvallende toevoeging.

Gerelateerde artikelen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Vernieuwde BMW 3-serie (Touring) is officieel

Autonieuws
Officieel: vernieuwde BMW 3-serie
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste facelift voor BMW 3-serie in de maak

Spyshots
Eerste facelift voor BMW 3-serie in de maak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.