Tuning & styling

AC Schnitzer schaaft subtiel aan BMW 3-serie

Het Duitse tuninghuis AC Schnitzer laat zien dat tunen niet automatisch zes uitlaatpijpen, een schreeuwerige bodykit en een gigantische spoiler hoeft te beteken. Je moet namelijk twee keer kijken om te zien dat je hier met een aangepaste BMW 3-serie te maken hebt. Dit is spitsvondige tuning ten voeten uit.

Het subtiel tunen van een auto blijft eigenlijk altijd een beetje onder de radar. Tenminste als je kijkt naar recente creaties van bedrijven als Vorsteiner en JE Design vraag je je af of er nog wel vraag is naar het slechts beperkt aanpassen van je auto. AC Schnitzer laat zien dat die markt er absoluut nog is want hun aangepaste BWM 3-serie blijft een auto waarin je dagelijks comfortabel en relatief onopvallend naar je werk kan blazen. Kenners zullen echter zien dat jouw BMW toch net even anders is dan de doorsnee 3-series.

Chip
AC Schnitzer heeft de 3-serie zowel onder- als bovenhuids onder handen genomen. Onder de motorkap kunnen twee diesel- en twee benzinemotoren van een krachtupdate worden voorzien. Dankzij slim computerwerk gaat de 318d van 143 naar 173 pk terwijl de 320d een sprong van 184 naar 218 pk laat optekenen. Benzinerijders zien hun 328i opgekrikt worden van 245 naar 294 pk en de af fabriek al zeer krachtige 335i komt dankzij 54 pk extra op maar liefst 360 pk te staan.
De wijzigingen aan de buitenzijde kunnen individueel worden uitgekozen en bestaan onder andere uit een nieuwe spoiler op de voorbumper en een dak- en kofferdekselspoiler. Daarnaast is het mogelijk de auto te verlagen en te voorzien van 18, 19 of 20 inch lichtmetaal uit de keuken van AC Schnitzer. Tenslotte zijn er voor de bestuurder enkele interieuraccessoires als de besturingsknop van het iDrive-systeem voorzien van een AC Schnitzer-tintje verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

BMW M3 CS: powerhouse met dikke looks

Autonieuws
BMW M3 CS
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.