Tuning & styling

630 pk sterke Bentley Continental GT

Bentley heeft haar best gedaan om van de Continental GT een hele fraaie en snelle sportauto te maken. Tuner Mansory heeft er alles aan gedaan om van die Continental GT een supersnelle en sportieve bolide te maken.

Met 560 pk en een koppel van 650 Nm geef je als bestuurder van de Continental GT bijna iedereen het nakijken. Een sprintje naar 100 km/h wordt in 4,8 seconden afgelegd en een topsnelheid van 318 km/h is een feit wanneer je flink gas blijft geven. Voor wie dat niet genoeg is levert de Duitse tuner Mansory die Continental GT als: Mansory GT 63.

630 pk en 750 Nm
De V12 uit de Continental GT werd door Mansory flink getrained. Na diverse aanpassingen levert de Continental GT een vermogen van 630 pk en een koppel van 750 Nm (bij 1.600 tpm). De sprint naar 100 km/h verloopt 0,4 seconde sneller (4,5 seconden) en de topsnelheid ligt op 327 km/h en daarmee 9 km/h hoger. Het zijn slechts kleine verschillen maar met name het enorme koppel zal in de tussensprints wel te merken zijn.

Dubbele achterspoiler
Bij die sportieve prestaties hoort ook een sportieve carrosserie. Van zichzelf is de Continental GT een nette Engelse sportauto zonder groot spoilerwerk en opvallend lichtmetaal. Mansory denkt daar heel anders over en heeft de Continental GT flink aangepakt. De voorspoiler werd voorzien van mistlampen en zilverkleurig gaas en de zij-skirts zijn van een groter formaat. De grille is eveneens flink opvallend gemaakt. Aan de achterkant is een andere achterbumper te zien waardoor bijzonder gevormde uitlaatpijpen steken. De spoiler op het dak is geheel in lijn met die op de kofferbak van de auto. Onder de Continental GT liggen 20 inch lichtmetalen velgen met banden in de breedte 275.

Dure materialen
Een Bentley wordt gekenmerkt door dure materialen en dat is ook in de Mansory GT 63 doorgevoerd. Zo is de hemelbekleding uitgevoerd in alcantra en afkomstig van hetzelfde bedrijf als ook de Maybach en Bugatti EB 16/4 Veyron aankleed. De stoelen en deurpanelen zijn bekleed met nappaleer en grote delen van het dashboard zijn voorzien van carbon in een bijzondere bruin/rode kleur.

Stuurwiel van ruim € 3000,-
Dat dit alles wat kosten mag moge duidelijk zijn. Toch valt het allemaal nog wel een beetje mee al is er één uitzondering: het stuur alleen al kost € 3.364,-. De motortuning kost € 6.902,- en het gehele exterieurpakket wordt voor € 8.097,- gemonteerd. De Mansory GT 63 is daarmee nog geen 20 mille duurder dan een gewone Continental GT. Met name in de VS verwacht de tuner deze uitvoering te kunnen verkopen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.