Tuning & styling

Abt doet schepje bovenop Audi A1 quattro

Zo’n A1 quattro zakraket met 256 pk, dat is natuurlijk wel een beetje behelpen. Dat moeten ze in ieder geval bij Abt gedacht hebben, want hun creatie kan je zonder meer de overtreffende trap noemen.

Toen de Audi A1 quattro vorig jaar het levenslicht zag wisten we al dat dit vuurwerk van de bovenste plank was. Het recept was immers perfect; een kleine driedeurs hatchback, 256 pk, 350 Nm en de beroemde Audi quattro-aandrijving. Veel beter dan dat kon het toch niet worden? VAG-specialist Abt deelde die mening niet en is aan de slag gegaan met de inmiddels uitverkochte A1 quattro.

Winnaar
‘Een absolute winnaar’, zo omschrijft Abt hun creatie. De 2.0 liter motor werd namelijk flink onder handen genomen en de resultaten liegen er niet om: 307 pk en een koppel van 400 Nm. Dit betekent dat er 0,3 seconden van de beroemde sprint is afgesnoept en hij nu nog maar 5,4 seconden nodig heeft om de 100 km/h aan te tikken. Desalniettemin is de Abt A1 quattro welgemanierd, als we directeur Hans-Jürgen Abt mogen geloven. Volgens hem is hij rustig in het dagelijks verkeer, maar kan met een flinke trap op het rechterpedaal binnen no-time een adrenaline-rush opgeroepen worden. De wijzigingen bleven overigens puur onderhuids, aan uitstraling komt de A1 quattro immers niets tekort.

Gerelateerde artikelen

MTM wil Audi Quattro S1 laten reïncarneren

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi A1 1.0 TFSI (20%) heeft een vanafprijs

Autonieuws
Audi A1 (Sportback)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.