Tuning & styling

Abt Sportsline geeft Audi S8 100 pk extra

Sportlimousines zijn schaars. Sportlimo’s met meer dan 600 pk nog zeldzamer. Maak kennis met de Abt Sportsline AS8 met maar liefst 620 pk en een top van bijna 300 km/h!

Vergis je niet met de Abt AS8 van twee jaar gelden, dat was een diesel. Ook geen stakker met 350 pk en 880 Nm, maar deze AS8 op basis van de recente Audi S8 is pas het echte werk. Met 780 Nm weliswaar minder koppelkrachtig dan de diesel-AS8, maar wel even met maar liefst 620 pk aan de krukas. Standaard levert het donormodel 520 pk en 650 Nm.

Sprinten
Abt zegt dat het met gemak nog meer vermogen uit de 4.0 liter V8-TFSI kon halen, maar ze het voorlopig hierbij laten. Wij zouden hiermee al best kunnen leven. Ondanks dat de auto twee ton weegt is de AS8 een serieuze sprintlimousine. Vanuit rust naar 100 km/h duurt maar zo’n vier tellen. Nog geen tien seconden later overschrijd je de 200 km/h. Dat zijn indrukwekkend tijden, laat staat die van de tussensprints. Zo zou de AS8 maar 2,8 seconden doen om van 60 km/h naar 100 km/h te accelereren terwijl de bak in het vierde verzet staat. Van 80 naar 120 km/h in de vijfde versnelling vergt slechts 3,5 tel van je geduld. En z’n top? Die bedraagt 290 km/h. Afgeregeld!

Maximale controle
‘De AS8 combineert het beste van twee werelden’, aldus Hans-Jürgen Abt. Hij duidt daarmee op comfort én sportiviteit. Voor wie dat laatste nog wel wat scherper mag is er het optionele Abt Level Control, wat de AS8 nog wat verder laat zakken en een betere wegligging gegarandeerd. Ook de wielen dragen daarbij aan. Ze zijn er in verschillende smaken (DR en CR) met keuze tussen 20 of 21 inch.

Gerelateerde artikelen

Stevige 120 pk erbij voor Audi S8 van Abt Sportline

Tuning & styling
Abt trakteert vernieuwde Audi S8 op extra pk's
> Artikel lezen

Met hoeveel limogeweld zal de nieuwe Audi S8 ons verblijden?

Spyshots
> Artikel lezen

MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk

Tuning & styling
MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk
> Artikel lezen

MTM S8 Talladega loopt bij 325 km/h in de begrenzer

Tuning & styling
Overtreffende trap: MTM S8 Talladega
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.