Tuning & styling

Vorsteiner ontfermt zich over Bentley GT

Als het waar is dat de tuningbranche in een slop zit, dan lijkt Vorsteiner daar in ieder geval geen last van te hebben. De Amerikanen brengen ons aan de lopende band nieuwe creaties, ditmaal op basis van de nieuwe Bentley Continental GT.

Twee maanden geleden presenteerde Bentley de Speed-uitvoering van de nieuw Continental GT. Met 625 pk en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in vier tellen is dit de krachtigste en snelste Bentley ooit. Maar hoe snel ook, qua uiterlijk houdt de Speed het beschaafd. Wie daar niet genoegen mee neemt kan voortaan terecht bij Vorsteiner. Nadat zij klaar zijn met de Continental GT dopen ze hem om tot BR-10 Edition en hangt de gran turismo vol met opzichtige spoilers, gigantische wielen en andere tierelantijntjes.

22 inch
Vorsteiner past alleen het uiterlijk van de GT aan. Voor meer vermogen moet je geduld hebben. Tot de BR-10-bodykit behoort in ieder geval een fikse frontsplitter die onder de bestaande bumper wordt gemonteerd, een set zijskirts, een relatief subtiele achterklepspoiler en een diffuser. Alle carrosserieonderdelen worden zoals gebruikelijk bij Vorsteiner opgetrokken uit carbon. De VS-130-wielen zijn gegoten uit aluminium en meten een gezonde 22 inch.

Gerelateerde artikelen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.