Tuning & styling

Sportief dankzij details: Startech Chrysler 300C

Tijdens de Tuning Motorshow in Essen presenteert Startech, onderdeel van Brabus, een sportieve uitmonstering van de Chrysler 300C. De accessoires zijn bescheiden gehouden maar geven nét dat sportieve beetje extra.

Op het eerste gezicht zijn de wijzigingen nauwelijks zichtbaar. In het oog springend zijn alleen de lichtmetalen velgen in de maat 20 inch. Daaromheen zitten banden van het formaat 245/40 ZR20 vóór en 275/35 ZR20 achter. De voorkant van de 300C is voorzien van een voorspoilerlip die onder de originele bumper is gemonteerd. Dit ziet er niet alleen mooi uit maar heeft bovendien als doel om het ‘liften’ van de vooras te beperken. Datzelfde geldt voor de achterkant waar een achterspoiler moet zorgen voor meer neerwaartse druk op de achteras. Mooi aan de voorkant is de speciale kentekenplaathouder die nu niet meer voor de grille gemonteerd is. Aan de zijkant vinden we zij-skirts die bovendien zijn voorzien van LED-verlichting wat gaat branden bij het in- en uitstappen.
 
Custom made
Twee dikke uitlaatpijpen geven de achterkant een beetje meer aanzien en maken bovendien duidelijk dat er een speciaal uitlaatsysteem is gemonteerd. Het systeem is door Startech geheel op maat voor de 300C ontwikkeld en er is een speciaal systeem voor de V6 en de V8. Een verlagingskit bracht de 300C 45 mm dichter naar het asfalt en verbeterde zodoende de wegligging.
 
De details maken het af
In het interieur zijn diverse accessoires te vinden. Alcantra is veel gebruikt in de deuren en bekleding en ook houtwerk is op het dashboard aangebracht. Aluminium is een kenmerk voor sportiviteit en daardoor is ook daar het nodige van aangebracht. Al met al maar kleine accessoires maar ze geven het interieur van de 300C net wat meer sportiviteit. Dat geldt in principe ook voor de niet opzichte buitenkant, de details maken de auto mooi en sportief.

Gerelateerde artikelen

Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8

Autonieuws
Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8
> Artikel lezen

Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi

Autonieuws
Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi
> Artikel lezen

Nieuwe Chrysler 300C wederom een echte karakterbak

Spyshots
Nieuwe Chrysler 300C wederom een echte karakterbak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.