Tuning & styling

Switzer overtreft zichzelf met GT-R Ultimate Edition

Switzer is tot het gaatje gegaan om nog meer vermogen uit de Nissan GT-R te persen. Nu was de eerste poging met als resultaat 850 pk al applauswaardig, de tot Ultimate Street Edition omgedoopte variant spuugt pas echt vuur met 1.000 pk.

We kunnen niet vaak genoeg zeggen – hij verdient het ook – dat de Nissan GT-R een hoogst indrukwekkende machine is. Eén die, ook al is hij straks van de markt verdwenen, nog lang zal nadreunen. Zelf geeft Nissan hun verbluffende supersportwagen sinds de laatste update 550 pk mee, tuners hebben er de laatste jaren vrijwel moeiteloos een schep of twee bovenop gedaan; een output van 800 pk was intussen meer regel dan uitzondering. Er werden zelfs GT-R’s geboren met het dubbele aan dit vermogen. Zover komt de GT-R Ultimate Street Edition van Switzer niet, maar met 1.000 pk is het ook allesbehalve een mietje in het maaiveld aan brullende Godzilla’s.

Klutsei
Nu heeft Switzer achter in het magazijn wel een kitje liggen dat de dubbelgebazen 3.5-V6 naar meer dan 1.200 pk brengt, de tuner heeft een nadrukkelijke reden om niet verder te gaan dan 1.000 pk. De Ultimate Street Edition is namelijk een GT-R die niet alleen gebouwd is om bliksemsnel te zijn, maar tevens om mee naar de buurtsuper te kunnen zonder terug naar de keuken te keren met een ongebakken klutsei in de kofferbak. Deze GT-R is zowel Belle als het Beest.

Modifcaties
Hoe Switzer dit zoal mogelijk maakte? Nou, door bijvoorbeeld de instelbare demping een breder spectrum te geven waardoor deze in comfortmodus ook nog daadwerkelijk een in- en uitgaande slag bevat. Ook staat de auto niet op stuggere runflat-banden, maar op regulier schoeisel. En tevens door de turbo’s en het schakelverloop van de transmissie vriendelijker af te stellen rijdt de GT-R Ultimate Edition als een mak lammetje als dat gevraagd wordt. Ook handig is dat er geen speciale racebrandstof getankt hoeft te worden zoals dat bij menig GT-R met 1.000+ pk wel noodzakelijk is. Met Euro95 geeft de GT-R Ultimate ook z’n opgegeven maximumvermogen af. Wat is het leven toch mooi, niet?!

Gerelateerde artikelen

Laatste ronde voor Nissan GT-R Track Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Nissan GT-R Nismo nog weer wat scherper

Autonieuws
Nissan GT-R Nismo 2016
> Artikel lezen

Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'

Autonieuws
Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats

Autonieuws
Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.