Tuning & styling

Alpha-N One Super is Porsche Cayman met 800 pk

Vergeet de komende 918 Spyder als het je om pure Porsche-snelheid gaat. Dit is de One Supercar van het nog relatief onbekende Alpha-N. Met maximaal 800 pk en een streefgewicht van nog geen 1.100 kg een bloedsnel en minstens zo exclusief monster.

Alpha-N heeft zich overduidelijk laten inspireren door de 918 Spyder. Hun One Supercar die gebaseerd is op de Porsche Cayman doet niet eens moeite om de gelijkenis met Porsche’s op stapel staande supercar te verbergen. Anderzijds wat geeft het, er zijn slechtere voorbeelden te bedenken.

Tot 800 pk
Vormgeving lijkt bij Alpha-N ook geen prioriteit te zijn geweest gezien het gewenste prestatieniveau dat ze de One Supercar mee willen geven. Definitieve specificaties ontbreken nog, maar de ambities zijn in ieder geval enorm. De Duitse tuner die tot dusver vooral bekend staat om opgevoerde BMW’s mikt op een streefgewicht van 1.080 kg voor de lichtste versie. De sterkste mag niet meer wegen dan 1.280 kg, ook nog steeds niet bijzonder zwaar. Om een zo laag mogelijk wagengewicht te bereiken wil Alpha-N veel gebruikmaken van koolstofvezel. Zo zal de gehele body eruit opgetrokken worden. Ongekend snel zal de One Supercar ook zijn met vermogen variërend tussen 300 en liefst 800 pk. Mochten de ambities verwezenlijkt kunnen worden dan zal zelfs de basisuitvoering al een potente pk/gewichtsverhouding van 3,6 kg/pk bevatten, nog maar te zwijgen over de 1,6 kg/pk voor het topmodel. Zelfs de Pagani Huayra moet daarvoor buigen.

Gelimiteerde oplage
Alpha-N is naar eigen zeggen klaar om aan de bouw van de One Supercar te beginnen. Echter wil het eerst tien exemplaren op voorhand verkopen alvorens de productie opstart. De totale oplage zal niet hoger liggen dan 15 stuks. Ze doen er dan wel verstandig aan eerst een kostprijs op te geven.

Gerelateerde artikelen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.