Tuning & styling

520 pk voor Abt Sportsline AS7

Als Volkswagen’s favoriete tuner krijgt Abt Sportsline vaak als eerst het nieuwste VAG-model toegeschoven om op los te kunnen gaan. Onlangs presenteerde Audi de S7 Sportback. En zie hier de nieuwe AS7 van Abt.

Met twee turbo’s is vermogenswinst gemakkelijk te bereiken. Althans, het lijkt alsof Abt ervoor slechts aan de knoppen hoeft te draaien. Het is natuurlijk niet zo zwart/wit, maar 100 pk meer creëren is bij een dubbel geblazen motorblok relatief snel gepiept. De Abt AS7 beschikt over 520 pk en ook de trekkracht steeg met honderd stuks, Newtonmeters welteverstaan. Het maximumkoppel ligt daarmee op 650 Nm, voldoende om de AS7 vanuit elk toerental in rap tempo naar de horizon te duwen. De definitieve meting op de spurt naar 100 km/h heeft Abt nog niet gedaan dus die ongetwijfeld indrukwekkende waarde is de tuner ons nog schuldig. Wel weet het hoe hard de AS7 maximaal kan. Bij 290 km/h won de luchtweerstand het van de elegante, aerodynamische Sportback-koets.

21 inch
Veel draait bij Abt om snelheid, maar niet altijd in de meest letterlijke zin van het woord. Visuele snelheid speelt eveneens een belangrijke rol in de bedrijfsfilosofie van Abt. Lichtmetaal, 20 of zelfs 21 inch groot siert de AS7 dan ook. Bestel daarachter, als het even kan, af fabriek gemonteerde keramische remmen omdat de matte finish zodoende beter uit de verf komt. Een kleurtje op de remklauwen is ook door Abt aan te laten brengen. Wat spoilerwerk betreft houdt Abt het opvallend smaakvol door de carrosserie volledig ongemoeid te laten. Wel is een verlagingset te leveren of voor A7’s met luchtvering het zogenoemde Abt Level Control, beiden met een verbeterde wegligging als resultaat.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

A8-billen voor nieuwe Audi A7 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom

Autonieuws
Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback al op straat als speelgoed

Autonieuws
> Artikel lezen

In de kijkdoos: de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.