Tuning & styling

Abt bespoilert ook Audi A1 Sportback

Eigenaren van een vijfdeurs A1 kunnen voortaan ook terecht bij Abt voor extra opsmuk. En voor alle A1 Sportback-motoriseringen is er meer vermogen verkrijgbaar.

De Audi A1 Sportback is net als de driedeurs af fabriek in de meest uitlopende gedaantes te krijgen dankzij een rijkelijk personaliseringsprogramma. De kans dat je twee dezelfde A1’s tegenkomt is daardoor vrij klein. Maar wil je echt wat anders, dan schiet Abt Sportsline te hulp. De A1 wordt er meteen een stuk sportiever van met de spoilers, zijskirts en unieke wielen van Abt. Let ook even op het speciale uitlaatsysteem met de twee centrale pijpjes à la MINI Cooper S. Staat gaaf, zeker in combinatie met de gitzwarte diffuser.

Motortuning
Het aangedikte uiterlijk kan ook vertaald worden naar daadwerkelijk meer snelheid door de motor iets te laten kietelen. Dan kan bij Abt voor alle A1-motoriseringen. Zo genereert de 1.2 TFSI nadien 110 pk, een winst van 24 pk, en weet Abt de 1.4 TFSI met normaliter 122 pk naar 160 pk te brengen. De af fabriek 185 pk sterke versie daarvan kan opgevoerd worden naar 210 pk en dat is toch serieus veel vermogen voor de kleine A1. Extra kracht voor de diesels is er ook. Na een kuurtje Abt beschikt de 1.6 TDI over 125 pk en de 2.0 TDI over 170 pk.

Gerelateerde artikelen

MTM wil Audi Quattro S1 laten reïncarneren

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi A1 1.0 TFSI (20%) heeft een vanafprijs

Autonieuws
Audi A1 (Sportback)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.