Tuning & styling

Dikke BMW 6-serie Gran Coupé van AC Schnitzer

Niet alleen de M-modellen worden door AC Schnitzer onder handen genomen. Dit keer is namelijk een gewone BMW 6-serie Gran Coupé het lijdend voorwerp. Naast de looks kregen ook de drieliter zescilinders een oppepper.

AC Schnitzer sleutelt al vele jaren aan menig BMW en wist onlangs nog de 600 pk-grens te passeren met de nieuwe BMW M5. De 6-serie Gran Coupé is dan misschien geen circuitmonster, hij kon volgens het Duitse tuninghuis desalniettemin een upgrade goed gebruiken. Zo werd er aan voorzijde een spoiler toegevoegd terwijl aan de achterzijde een diffuser de wegligging moet verbeteren. Twee vuistdikke chromen pijpen onthullen de aanwezigheid van een nieuw, luider klinkend uitlaatsysteem. Ten slotte monteert AC Schnitzer naar wens van de klant maximaal 21 inch lichtmetaal. En hoewel interieurfoto’s ontbreken is ons verzekerd dat mede dankzij een sportstuur en nieuwe pedalen ook hier een extra sportieve uitstraling is terug te vinden.

3.0 liter
De 6-serie Grand Coupé is leverbaar als 640i, 640d en 650i en bij die eerste twee zag de tuner kans ze meer vermogen te geven. Het vermogen van de ´40i´ benzinevariant werd opgeschroefd van 320 naar 360 pk. Een bescheiden winst, maar wellicht genoeg om nog iets sneller naar 100 km/h te knallen. AC Schnitzer rept over prestatiecijfers met geen woord. Indien gewenst kan de ´40d´ dieselmotorisering er 47 pk bij krijgen, goed voor een totaalvermogen van een kloeke 360 pk.
Om het geheel na flink accelereren ook weer verantwoord tot stilstand te kunnen brengen zijn nieuwe Performance-remmen gemonteerd. Een speciaal sportonderstel dat de Gran Coupé enkele millimeters verlaagd zorgt voor een verhoogde stabiliteit op uiteenlopende snelheden.

Gerelateerde artikelen

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Automultimedia
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
> Artikel lezen

Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie

Fotogalleries
Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie
> Artikel lezen

Deze BMW M6 trekt de klinkers uit de straat!

Tuning & styling
PP-Performance M6 Gran Coupé brandt in je ogen en portemonnee
> Artikel lezen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

Wald weet wel raad met de BMW 6-serie Gran Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.