Tuning & styling

Väth maakt de Mercedes SLS AMG Roadster nog bruter

Vond je 571 pk eigenlijk wel genoeg voor een supersportwagen zonder dak? Het Duitse Väth dacht daar duidelijk anders over want het heeft de Mercedes SLS AMG Roadster behoorlijk onder handen genomen. Er werden extra pferden aan de V8 toegevoegd, met knallend resultaat.

Onlangs kwamen we er eigenhandig achter wat een monster huist onder de motorkap van de Mercedes SLS AMG Roadster. De 6.2 liter V8 gromt en brult er achteloos op los en is dankzij zijn 571 pk flitsend snel. Het Duitse tuninghuis Väth brengt deze dakloze supersporter echter naar een volgend niveau door flink te sleutelen aan zowel de motor als het onderstel. Dankzij een nieuwe airbox, compressor-kit en tuning van het motormanagement bleek het mogelijk 702 pk los te laten op de achterwielen. Dit zwarte brok agressie-op-wielen werd dan ook 702 PS SLS Roadster gedoopt. Het koppel nam ook toe, van 650 naar 850 Nm waardoor de auto nu in 3,6 seconden naar de 100 km/h sprint, 0,2 seconde sneller dan zijn ‘normale’ broertje. Hoewel bij extreem hoge snelheden de wind allesoverheersend wordt in een cabrio is ook de topsnelheid toegenomen, van 317 naar 330 km/h.

Compensatie
Je kan natuurlijk niet zomaar 131 pk aan een auto toevoegen zonder iets te doen aan de overige technische onderdelen. Deze SLS is voorzien van een nieuw koelsysteem dat betrouwbaarheid moet garanderen, ondanks de opgevoerde motor. Nieuwe remschijven met een diameter van niet minder dan 405 mm moeten optimaal gebruik maken van het AMG-remsysteem en het vertragen net zo snel laten gebeuren als het versnellen. Väth erkend dat het AMG Ride Control reeds een perfecte wegligging garandeert, maar vond het toch nodig om, dankzij het extra vermogen, nieuwe veren te ontwikkelen. Om het af te ronden moeten zwarte 3-spaaks, 20 inch metende wielen ervoor zorgen dat de 702 pk naar het wegdek worden overgebracht. Indien gewenst kan de auto 45 mm verlaagd worden voor een extra snelle uitstraling en niet te vergeten een nog betere wegligging.

Koolstofvezel
Om ook aan anderen te laten zien dat je in een zeer exclusieve SLS rijdt zijn onderdelen als de voor- en achterspoiler en side skirts van koolstofvezel gemaakt. De snelheidsmeter werd vervangen en wijst nu – wel heel optimistisch – 400 km/h aan. Geïnteresseerd geraakt in deze rappe cabrio? Er moet € 85.130,- voor de ombouw worden neergeteld, daar komt de ruim 270 mille kostende basisauto natuurlijk wel nog bij.

Gerelateerde artikelen

20 mille extra voor Mercedes SLS Final Edition

Autonieuws
20 mille extra voor Mercedes SLS Final Edition
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan kleine facelift SLS AMG Roadster

Spyshots
Mercedes werkt aan kleine facelift SLS AMG Roadster
> Artikel lezen

Mercedes hangt prijskaart aan SLS AMG GT

Autonieuws
Mercedes hangt prijskaart aan SLS AMG GT
> Artikel lezen

350 keer Mercedes SLS Final Edition

Autonieuws
350 keer Mercedes SLS Final Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.