Tuning & styling

Italiaanse autoliefhebbers opgelet!

Komend weekend is het in Houten weer één en al Italië. Zaterdag 30 en zondag 31 oktober vindt daar de veertiende editie van Auto-Moto-ITALIA plaats. Haal je Italiaanse autohart daar op!

Nederlands grootste beurs voor liefhebbers van Italiaanse auto’s en motoren worden gehouden in het Euretco Expocenter. Naast de bekende en minder bekende Italiaanse voertuigen die altijd in grote getale aanwezig zijn in Houten, staat de beurs dit jaar voor het eerst open voor exoten geproduceerd in andere landen dan Italië.
 
Italiaanse les
In Houten (aan de A27 bij Utrecht) staat er weer een pittige Italiaanse les op het programma. Ooit gehoord van ASA, ISO, Moretti, Bandini, Giannini, Pagani, Osca of Stanguellini ? Wat is: 355, 250, 275, 365, 456, 500, 130, 124, 3500, GT, GTS, GTA, GTO, EB-110  ?? Spreek uit: Murcielago, Giulia, Ghibli, Aurelia, Brutale, Mille Miglia. Na een bezoek aan de beurs Auto-Moto-ITALIA heeft u de les Italiaans voor gevorderden goed doorstaan, want dit soort benamingen horen bij merken auto’s en motoren die u wel kent!
 
Koopbeurs
Auto-Moto-ITALIA is een publieksbeurs. De liefhebber van ‘snel en rood’ kan hier kennismaken met de importeurs, leveranciers en clubs van Italiaanse auto’s, motoren en accessoires: de Italië-specialisten.
Alfa Romeo, Aprilia, Ducati, Ferrari, Fiat, Lancia, Lamborghini, Maserati, Vespa zijn enkele van de aansprekende merken die in Houten zij aan zij te koop staan of voor de show. Snuffelen doe je tussen de onderdelen, vele miniaturen en documentatie.
 
Ook van buiten Italië
Nieuw dit jaar is een ‘verbreding’ van de bekende formule. Leuke mediterrane auto’s van Italiaans ontwerp of familie daarvan, geproduceerd in andere landen dan Italië zijn ook welkom op de beurs.  Onder leuke auto’s wordt verstaan: bijvoorbeeld Renault Alpine, Simca Sport, Karmann Ghia, Peugeot Pininfarina Cabrio, Aston Martin van Touring, etc.
 
Veelzijdige beurs
Door de medewerking van 35 Italiaanse verenigingen en zo’n 150 commerciële standhouders is Auto-Moto-ITALIA in de loop van haar bestaan uitgegroeid tot een veelzijdige beurs, die werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto- en motorindustrie laat zien. Commerciële bedrijven uit binnen- en buitenland, gespecialiseerd in Italiaanse voertuigen, presenteren zich op Auto-Moto-ITALIA met nieuwe en gebruikte onderdelen of diensten in onderhoud en restauratie. Voor hen is Auto-Moto-ITALIA dé vakbeurs.
 
Rood!
De grote kracht van Auto-Moto-ITALIA is de sfeer. Het geluk begint al op de parkeerplaatsen, die zijn veelal rood gekleurd. De meeste bezoekers aan de beurs komen namelijk met hun ‘Italiaan’ en voor wie niet over zo’n exoot bezit: kan proefrijden met een Ferrari en/of Lamborghini. Binnen in het warme Euretco Expocenter geurt de Italiaanse koffie en zien de Italiaanse warme broodjes er smakelijk uit.
Bij de klanken van ‘O sole mio’ flaneert men langs Fiat Balilla Coppa d’Oro, een 1200 TV, een imposante Ferrari Daytona, een Lancia Appia Zagato of Aurelia, een Alfa Tipo 33, 1900 Touring, maar ook een totaal getunede Fiat Punto, Alfa Romeo 156 of splinternieuwe Lamborghini. Sommige mensen gaan zo ver dat ze een klassieker veranderen in een hedendaags ontwerp. Wel eens een Fiat 500 Testarossa gezien?
Op Auto-Moto-ITALIA is een klassieker altijd zeldzaam en een hedendaagse auto nooit normaal!
 
Open                : zaterdag 30 en zondag 31 oktober van 10 - 18 uur.
Locatie             : Euretco Expocenter - Industrieterrein  Doornkade - Houten (Utr.)
Entree              : € 12,- (kind -12 jaar - onder begeleiding gratis)
Informatie        : www.auto-moto-italia.nl   of  035 - 6836 990

Gerelateerde artikelen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active

Autotests
Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.