Tuning & styling

Vernieuwde Seat Ibiza met anabolenkuur van JE Design

Het Duitse tuninghuis JE Design verbouwd al jaren allerhande auto’s uit de VAG-stal. Dit keer is het de beurt aan de onlangs vernieuwde Seat Ibiza. Naast aerodynamische verbeteringen werd er ook behoorlijk aan de krachtbronnen gesleuteld.

De belangrijkste zichtbare wijziging voor de Seat Ibiza is het monteren van de Aerokit, die zowel mooi als functioneel is bedoeld. Het betreft een volledige bodykit, dus zowel voor-, zij- en achterkant werden van een nieuwe afwerking voorzien. De kit wordt nog meer geaccentueerd dankzij een maximale verlaging van 60 mm in combinatie met 5-spaaks 18 inch wielen. Aan de achterzijde wordt over bijna de hele breedte een diffuser gemonteerd met centraal geplaatst een trapeziumvormige uitlaat (à laLamborghini Murciélago SV).

Tuning
Naast gestyled werd er ook getuned door JE Design. Het 1.2 liter TSI-blok werd opgepompt van 105 naar 140 pk (230 Nm). De 1.6 TDI kreeg 25 paarden extra en komt daarmee op 125 pk en 295 Nm. Voor de krachtigere 1.4 TSI en 2.0 TDI zijn de upgrades nog in ontwikkeling. Wat het nieuwe vermogen en de Aerokit voor invloed hebben op de prestaties van de Ibiza is (vooralsnog) onduidelijk maar een snelheidswinst ligt zonder twijfel in het verschiet.

Gerelateerde artikelen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.