Tuning & styling

Dit is Lumma met de nieuwe M6 van plan

Achter de schermen werkt Lumma Design aan een eigen variatie op de nieuwe BMW M6. Het project staat nog in de kinderschoenen, maar om het publiek toch alvast op te warmen heeft de tuner een aantal computerillustraties de wereld ingestuurd. Dit moet het resultaat worden.

Eigenlijk vraagt Lumma Design met deze eerste vier foto’s je bestelling alvast te plaatsen. Dat kan, al moet je het daarbij stellen zonder kostprijs. Ongeacht hoe hoog dat bedrag is krijg je er als koper in ieder geval een grof verbouwde M6 voor terug dat door fikse wielkastverbreders aanzienlijk van maatvoering is gewijzigd. Een beetje schatten op basis van deze tekeningen levert toch al gauw een tussen de 15 en 20 centimeter bredere carrosserie op. Zowel vóór als achter. De Lumma M6 is opzienbarend ten voeten uit.

Carbon
Om de proporties in balans te houden zijn grote wielen vereist. Lumma is van plan velgen met een diameter van maar liefst 21 inch te installeren. Voordat ze erop worden geschroefd worden er eerst spacers gemonteerd, anders zou de wielen te ver naar binnen staan ten opzichte van de aangepaste wielkasten en dat ziet er natuurlijk niet uit. Voor nog meer optiek laat Lumma de M6 iets zakken aan de hand van een verlagingset. Ook de wegligging zou erdoor verbeteren. Verder bestaat het aeropakket uit een frontspoiler en een diffuser. De racy achtervleugel wordt niet genoemd als onderdeel van dit pakket. Overigens zijn alle carrosseriecomponenten alsmede ook de aangepaste interieuraccenten opgetrokken uit koolstofvezel. Daarnaast zorgen leder en alcantara voor enige afwisseling in de cockpit.

Eind 2012
Lumma zegt toe begin 2013 de eerste exemplaren aan klanten te kunnen leveren. Vooralsnog moeten die het doen met de 560 pk als iedere andere M6 die bij BMW uit de fabriek rolt. Maar dat motortuning de volgende stap bij Lumma is, is aannemelijk.

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.