Tuning & styling

Mansory maakt de Aventador nog agressiever

Mansory lijkt eindelijk een auto gevonden te hebben waar hun extreme designideeën werkelijk iets toevoegen. De Aventador oogt in deze getunede uitvoering nog scherper en sneller.

Het Duitse Mansory staat nu niet bepaald bekend omwille de stijlvolle in- en exterieurontwerpen. Wie herinnert zich niet de blauw-gele Porsche Panamera, gouden Volkswagen Touareg en asfaltverscheurende BMW X6? Opvallend waren ze allemaal, maar geen van alleen leek de sterke punten van het donormodel goed te benutten. Daar komt nu verandering in met de flink opgepompte Lamborghini Aventador LP700-4 die de razendsnelle Italiaan een bijna gewelddadige uitstraling geeft. Zien we hier een vooruitblik op een toekomstige Aventador SV?

More is more
Lamborghini staat al sinds de Miura bekend als maker van opvallende en scherp gelijnde auto’s. Met de komst van de Aventador werden de regels op dit gebied opnieuw herschreven want dit topmodel heeft dankzij zijn vele rechte vlakken een uitstraling die niets anders dan snelheid ademt. Wanneer je kijkt naar de versie van Mansory zie je dat er in de basis eigenlijk niet eens zo heel veel is veranderd. De kracht van deze modificatie zit hem in de kleine aanpassingen die de sterke basis van de Aventador benutten en deze naar een volgend niveau tillen. Het volledige dak, de grote achterspoiler en vele details zijn uitgevoerd in koolstofvezel. Daarnaast zijn alle luchtinlaten voorzien van grove aerodynamische geleiders, allen in dezelfde hoekige stijl uitgevoerd. De enorme diffuser die op het standaardmodel gemonteerd is, is op de Mansory verder gegroeid en moet, samen met de spoiler, voor extra neerwaartse druk op de achteras zorgen. Om het geheel af te maken worden 21 inch lichtmetalen wielen gemonteerd.

LP754?
Naast de looks ging Mansory ook aan de slag met de technische kant van de auto. De bejubelde atmosferische V12 werd nog eens goed doorgelicht en bleek, in combinatie met een nieuw uitlaatsysteem, op te pompen tot 754 pk. Dankzij de 750 Nm aan trekkracht kost het nog slechts 2,8 seconden om de 100 km/h aan te tikken. De nieuwe topsnelheid ligt, ondanks de grote frontlip, 5 km/h hoger dan een ‘normale’ Aventador; 355 km/h kan dit monster van Mansory. Meemaken? Dat zal helaas voor weinigen zijn weggelegd. Zien kan wel door velen. Deze bijzondere exoot schittert hoogstwaarschijnlijk op de eind september, begin oktober gehouden Autosalon van Parijs.

Gerelateerde artikelen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.