Tuning & styling

Italiaans bommetje: Fiat 500 met Ferrari V8

Wat staat er boven de overtreffende trap? Dat moet wel deze 550 Italia zijn van het Italiaanse Lazzarini Design. Twee Italiaanse uitersten komen samen in deze compacte racer.

Wanneer we de tekeningen van de 550 Italia voor ons zien denken we meteen terug aan de Renault Clio V6, de 230 pk sterke gloeiend hete hatchback uit 2001. Bij het in Rome gevestigde Lazzarini Design hebben ze dat idee gebruikt en verbeterd. Ze namen twee Italiaanse iconen aan de uiteinden van de autowereld en combineerden die tot een auto die zijn weerga niet kent. De Fiat 500 werd als basis genomen waarvan Abarth al enige tijd geleden laten zien dat daar best een sportief karretje van gemaakt kan worden. Ferrari sloeg later de handen ineen met Fiat en wist 180 pk uit de supermini te persen. Dit keer werd er opnieuw naar Ferrari gekeken maar nu voor iets met 8 cilinders.

458 Italia
Donor voor deze auto is namelijk de Ferrari 458 Italia die zijn 4.5 liter V8 af moet staan. Deze komt op de plek van de achterbank te liggen en wordt geknepen tot 550 pk, volgens Lazzarini om tractie te behouden. Desalniettemin raden wij potentiële eigenaars aan om een paar extra banden te bestellen want deze 550 Italia zal ongetwijfeld flink van roken houden. Deze raket op wielen is vooralsnog een idee op papier, het ontwerpbureau uit Rome is op zoek naar een investeerder met $ 550.000,- om dit project te kunnen realiseren.

Gerelateerde artikelen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.