Tuning & styling

Ferrari FF door Novitec Rosso, net dat beetje extra

De Ferrari FF is misschien niet het meest voor de hand liggende tuningobject, Novitec Rosso kon het echter niet laten. Een paar subtiele wijzigingen maken deze exclusieve vierzitter tot een absolute supersporter.

Het Duitse Novitec Rosso maakt al vele jaren subtiel opgepompte versies van snelle Italiaanse bolides. Wat Ferrari´s betreft is het echter al enige tijd stil rond het tuninghuis met als laatste creatie de Novitec Rosso California uit 2009. Daarom vonden ze het hoog tijd om eens te sleutelen aan de Ferrari FF. Hoewel ruim bemeten met 660 pk is dit raspaard uit Maranello waarschijnlijk de meest op het GT-segment gerichte Ferrari van dit moment. Met vier zitplaatsen en een relatief grote wielbasis is dit bij voorbaat geen circuitmonster.

Drievoud
Al het goede komt in drieën moeten de ingenieurs bij Novitec Rosso gedacht hebben want de FF werd aangepakt op zijn looks, krachtbron en schoeisel. Allereerst werd Ferrari´s shooting brake in de windtunnel geparkeerd waarna aerodynamische carbondelen aan het koetswerk werden toegevoegd. Deze zorgen enerzijds voor een betere balans op hoge snelheid, anderzijds geven ze de FF een sportievere uitstraling. Vervolgens werd het grote V12-blok onder handen onder handen genomen. Aan de hand van een andere motorconfiguratie levert het blok 42 pk meer vermogen waarmee de 700 pk is gepasseerd. Om het geheel af te maken kreeg de FF ook nieuw lichtmetaal, met de nadruk op licht. De 21 inch voorwielen tikken slechts 9,9 kilo aan op de weegschaal en de 22 inch grote achteraan geplaatste exemplaren wegen maar 13,5 kilo. Het gehele pakket betekent een nieuwe topsnelheid van 340 km/h en ongetwijfeld ook een snellere acceleratie. Keiharde cijfers daarvan ontbreken echter vooralsnog.

Gerelateerde artikelen

Was de Ferrari FF toch bijna een crossover geweest!

Autonieuws
Was de Ferrari FF toch bijna een SUV geweest!
> Artikel lezen

Novitec gaat los: 709 pk voor de Ferrari GTC4Lusso

Tuning & styling
Novitec gaat los: 709 pk voor de Ferrari GTC4Lusso
> Artikel lezen

Ferrari GTC4Lusso T: met de T van turbo

Autonieuws
Ferrari GTC4Lusso T: met de T van turbo
> Artikel lezen

GTC4Lusso is duurste Ferrari te koop

Autonieuws
GTC4Lusso is duurste Ferrari te koop
> Artikel lezen

Facelift Ferrari FF mag – gelukkig – geen naam hebben

Spyshots
Ferrari maakt de FF nog fraaier
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.