Tuning & styling

Vorsteiner zwaait BMW M3 op rituele wijze uit

Met het einde van de huidige E90-generatie BMW M3 in zicht haasten tuners zich om nog één keer aan het V8-monster te sleutelen. Vorsteiner creëerde de GTRS5, één van de dikste M3’s die we ooit voorbij hebben zien komen.

Het Amerikaanse Vorsteiner sleutelt aan een breed scala merken maar is toch vooral bekend geworden door de vele aangepaste BMW’s die de garage uitrolden. Twee jaar geleden wisten ze ons al te verrassen met de GTRS3, een zwaar gemodificeerde M3 die alle standaardwaarden van het tuninghuis overboord leek te gooien. Vorsteiners kennen normaal gesproken namelijk een mooie balans waardoor het nooit ordinair wordt. De nieuwe GTRS5 loopt echter volledig in de pas met zijn voorganger en schreeuwt zijn aanpassingen van de daken.
 
Uitzwaaien
Het pensioen van de E92 M3 zit er namelijk aan te komen en Vorsteiner wilde deze bijzondere auto niet zonder vuurwerk van het podium laten verdwijnen. Om dit te bewerkstelligen is de GTRS5 uitgerust met een extreem brede wide-body dat aan het fenomeen uitgeklopte wielkasten een nieuwe betekenis geeft. Daarnaast werd zowel de voor- als achterbumper aangepakt en agressiever gestileerd dan zijn voorganger. De dikke zwarte wielen met knalgroene remklauwen maken het visuele plaatje vervolgens af. Maar daarmee zijn we er niet. Ook aan de aandrijflijn werd gesleuteld. Die van de GTRS3 is direct overgenomen, maar vrees niet: 600 pk is meer dan genoeg voor deze compacte supersporter. Hoewel je niet bang hoeft te zijn dat mensen je over het hoofd zien is exclusiviteit gegarandeerd, er worden maar 40 exemplaren van de GTRS5 gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.