Tuning & styling

Meer foto’s van Volvo V40 door Heico Sportiv

In navolging van de eerste beelden heeft Heico Sportiv meer foto´s van de door hen getweakte Volvo V40. Binnenkort komt de tuner naar buiten met een volledig wapenarsenaal voor de nieuwe Zweed waaronder krachtvoer voor de T5, het topmodel van de reeks.

De eerder getoonde potloodtekeningen oogden spectaculair, maar het blijven schetsen en die zijn doorgaans nogal karikatuur van stuk. Het definitieve resultaat stelt desondanks niet teleur. Precies die accenten heeft Heico aangestipt om de nieuwe V40 net wat agressiever op z’n wielen te zetten. Het blijft echter beschaafd, want we hebben immers met een Volvo te maken en die hoort niet schreeuwerig te zijn.

Glimmende pook
De wielen op de foto’s zijn van het type Volution VII, glanzend zwart afgelakt en 19 inch van formaat. Dezelfde velgen in een zilverkleurige afwerking en enkele andere wieldesigns zijn daarnaast mogelijk. Verder bestaat het accessoireprogramma uit een twee verschillende sets spacers waardoor de spoorbreedte van de auto wordt vergroot. Tot slot zijn er voor het interieur enkele sportieve accenten verkrijgbaar zoals een sportstuur en glimmende pook.

T5
Om te benadrukken dat Heico Sportiv het tunen van de nieuwe V40 serieus neemt hebben ze de T5, het snelste model in de range, als basis genomen. De geblazen vijfcilinder in het topmodel levert normaliter al een kloeke 254 pk, maar nadat Heico zich erover heeft gebogen zal de 300 pk een stuk dichterbij liggen. Ook het koppel zal als gevolg van de ECU-aanpassingen toenemen.

Gerelateerde artikelen

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Autonieuws
Milde facelift voor Volvo V40
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Privé een Volvo V40 rijden voor € 349,- per maand

Autonieuws
Privé een Volvo V40 rijden: € 349,- per maand
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.