Tuning & styling

777 pk voor Lamborghini Aventador Chocolate

Wielen maken de auto zeggen ze wel eens. En hoewel de Aventador af fabriek al over een fraaie set beschikt, staan deze exemplaren van Wheelsandmore de Lambo bijzonder goed. Of zou het gewoon aan het totaalpakket liggen, waaronder meer vermogen voor de V12?

Zoals de bedrijfsnaam aangeeft is Wheelsandmore een tuner die meer doet dan alleen wielenboer zijn. Auto’s met meer dan een paar honderd paardenkrachten is dan wel weer een specialisme van hun. Hun laatste project is deze Lamborghini Chocolate Aventador LP777-4.

6Sporz2
Ook bij deze onder handen genomen Lamborghini is het de naam die niets meer te raden overlaat. De bijzonderheden bestaan uit een chocoladebruine laklaag – erg chic overigens – en de V12 is opgepept tot 777 pk. Het koppel reikt tot 760 Nm en dit alles is mogelijk gemaakt door het aanpassen van de motorsoftware, het installeren van een andere airbox en het aanpassen van het uitlaatsysteem. De vraagprijs hiervoor bedraagt € 14.808,- maar tegen een meer bescheiden investering van € 3.900,- brengt Wheelsandmore het vermogen al naar 730 pk en 730 Nm. Alleen de parameters van de ECU worden dan aangepast.
Oh, en wat de wielen betreft: die zijn ontwikkeld in eigen huis, luisteren naar 6Sportz2 en meten 20 inch in diameter vóór en 22 inch achter. Een set kent een tarief van € 11.345,- en dat inclusief rubber van Pirelli.

Gerelateerde artikelen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.