Tuning & styling

Voorproefje van Volvo V40 van Heico

Volvo’s huistuner Heico Sportiv werkt achter de schermen aan een opgedirkte versie van de nieuwe Volvo V40. Als alles een beetje meezit is het sportpakket tegelijk met de auto zelf verkrijgbaar.

In juli kunnen we de V40 dan eindelijk welkom heten bij de dealers. Volvo zelf levert hun nieuwe compacte middenklasser met diverse motoren en in diverse uitvoeringen. De meest sportieve daarvan is zonder twijfel de R-design. Voor meer Zweedse grunt vraagt het merk je uit te wijken naar hun vaste partner op het gebied van tuning, Heico Sportiv. Zij zullen naast een stylingpakket ook meer vermogen kunnen aanbieden.

Wat gaat er komen?
Met een tweetal schetsen kondigt Heico aan wat we zoal kunnen verwachten van het aerodynamische pakket voor de nieuwe V40. De voorzijde van het sportpakket lijkt op dat van de V40 R-design, maar dan net even wat dikker. Via grote, 7-spaaks wielen en aangezette zij-skirts wordt vervolgens een brug geslagen naar de achterkant. Dat kon wel eens de lekkerste zijde zijn van de V40 van Heico met een serieuze diffuser en vier vuistdikke eindpijpen van het optionele uitlaatsysteem.
Meer vermogen zal er in ieder geval zijn voor de T5-motor. Door aanpassingen aan de ECU stijgt dat van 240 naar 270 pk. Het koppel neemt toe tot 365 Nm, 45 Nm meer dan af fabriek.

Gerelateerde artikelen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Autonieuws
Milde facelift voor Volvo V40
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Privé een Volvo V40 rijden voor € 349,- per maand

Autonieuws
Privé een Volvo V40 rijden: € 349,- per maand
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.