Tuning & styling

Spectaculiere BMW Z4 van CarLine

Dit is een door CarLine aangepast BMW Z4. De deuren scharnieren naar boven, het vermogen is met 27 pk toegenomen, de begrenzer verwijderd en het onderstel 55 mm verlaagd.

CarLine Tuning uit het Duitse Sinsheim staat bekend om haar bijzondere projecten. De meeste auto´s afkomstig van CarLine zijn ruig aangepast en voorzien van heel veel vermogen. Met deze BMW Z4 heeft men het wat bescheidener gehouden.

Tuning
Als basis is gekozen voor de Z4 3.0 welke standaard een vermogen van 231 pk levert. Na het verlaten van de CarLine garage levert de motor 258 pk. Bovendien heeft men de snelheidsbegrenzer verwijderd. Cijfers wat betreft prestaties geeft CarLine niet op en dat blijft dan ook alleen maar gokken. Er kan gezegd worden dat een standaard 3.0 liter Z4 een acceleratie heeft van 0-100 km/h in 5,9 seconden en een topsnelheid van 250 km/h (begrensd). De acceleratie zal iets sneller zijn maar de topsnelheid al hogere ogen gooien. Een top van 270 km/h moet zonder twijfel mogelijk zijn.

Lambo Style Doors
Lekker opvallend aan de Z4 van CarLine zijn de deuren. De originele bevestigings- en ophangingspunten zijn vervangen door exemplaren van LSD (Lambo Style Doors) waardoor ze nu naar boven toe openen. Nu zie je daar in de praktijk weinig van maar het staat wel erg stoer op de parkeerplaats of op een beurs.

55 mm verlaagd
Meer zichtbare wijzigingen zijn te vinden in de vorm van een sportuitlaatsysteem met vier pijpen en 19 inch lichtmetalen velgen. Het onderstel is met 55 mm verlaagd wat er niet alleen erg goed uitziet maar ook nog eens zorgt voor een betere wegligging.

Zie ook
Tuning & Styling: Vleugeldeuren voor je VW Golf, Audi A3 en meer...

Gerelateerde artikelen

Teaser time: opvolger BMW Z4 laat zich zien

Spyshots
BMW teaser
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.