Tuning & styling

AC Schnitzer tovert 620 pk uit de BMW M5

Na G-Power heeft ook AC Schnitzer de nieuwe BMW M5 onder handen genomen. Het resultaat is niet alleen een vermogenstoename, maar ook een visuele upgrade.

Laten we beginnen met de aangepaste techniek. Middels een wijziging in het motormanagement en een verbeterd uitlaatsysteem hoest de M5 na de ingreep 620 pk op, zestig paarden meer dan het origineel. Ook het koppel profiteert fors van de aanpassingen. De achtcilinder turbomotor genereert liefst 110 Nm meer dan voorheen en wekt in de versie van AC Schnitzer 790 Nm op. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h wordt in 4,1 seconden afgeraffeld. Dat is een winst van tweetiende seconden ten opzichte van de reguliere M5. De topsnelheid is ongewijzigd gebleven en bedraagt 305 km/h.

Optische pit

AC Schnitzer heeft het niet alleen bij meer vermogen gelaten, ook het uiterlijk kreeg meer toebedeeld. We noteren een achterspoiler, een dakspoiler, een koolstofvezel voorspoiler en achterbumper met geïntegreerde diffusor. Ook werden de vier vuistdikke, ronde uitlaten verruild voor een tweetal rechthoekige exemplaren. Nieuw zijn ook de 21 inch lichtmetalen wielen met 285/25-banden. Teveel van het goede? AC Schnitzer levert ze ook met een diameter van 20 inch.

Gerelateerde artikelen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.