Tuning & styling

Lekker sportieve Seat Altea 2.0 TDI

Onderstelspecialist Eibach heeft speciaal voor de Seat Altea een complete kit ontwikkeld. De auto helt veel minder, is sportief maar comfortabel en heeft een grotere spoorbreedte.

Als Eibach met een demoauto komt heeft het bedrijf er vaak een compleet project van gemaakt. Naast het promoten van haar eigen product wil Eibach dan ook andere bedrijven meenemen. Zo is ook de Altea ontstaan die naast een onderstel van Eibach een paar sportstoelen van Recaro, chiptuning van Wetterauer, banden van Toyo en velgen van Antera heeft.
 
Minder overhellen
Om te beginnen met het onderstel. Eibach heeft de Altea voorzien van andere veren en dempers waardoor de auto 30 mm dichter bij het asfalt kwam te liggen. De vering en demping is zo op elkaar afgestemd dat de auto sportief is geveerd en daardoor sportievere rij-eigenschappen heeft maar tevens voldoende comfort moet bieden. Een anti-roll-kit zorgt ervoor dat de carrosserie weinig in beweging is in de bochten, overhellen wordt hierdoor zoveel mogelijk vermeden. Bovendien zijn er spoorverbreders gemonteerd. Hierdoor lijkt de Altea niet alleen stoerder maar is de spoorbreedte tevens toegenomen. Een toegenomen spoorbreedte heeft een betere wegligging tot gevolg.
 
Chiptuning tot 166 pk
De tuning werd uitgevoerd door Wetterauer. Zij hebben de 2.0 TDI van Seat door middel van chiptuning een stuk meer vermogen gegeven. De motor levert standaard 140 pk en 320 Nm. Na chiptuning leverde de motor een vermogen van 166 pk en 390 Nm koppel. De topsnelheid is toegenomen van 201 naar 210 km/h wat een te verwaarlozen waarde is.
 
18 inch lichtmetaal
De banden en velgen zijn afkomstig van respectievelijk Toyo en Antera. De velgen hebben de maat 8x18 inch en zijn uitgevoerd in 5-spaaks design. De daaromheen liggende banden hebben een maat van 225/40 ZR18.
 
Seat Sport bodykit
De uiterlijke aanpassingen zijn afkomstig van Seat zelf. Het sportpakket dat ontwikkeld is door Seat Sport is op deze Altea af-fabriek gemonteerd. Dit pakket omvat onder andere een dikke voorspoiler, een gewijzigde achterbumper en een flinke spoiler op de achterklep.

Gerelateerde artikelen

1.2 TSI voor Seat Leon en Altea (XL)

Autonieuws
1.2 TSI voor Seat Leon en Altea (XL)
> Artikel lezen

Vernieuwde Seat Leon, Altea & Altea XL

Autotests
Vernieuwde Seat Leon, Altea & Altea XL
> Artikel lezen

Prijzen Leon en Altea (XL) Ecomotive

Autonieuws
Prijzen Leon en Altea (XL) Ecomotive
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.