Tuning & styling

Saus a la Abt over vernieuwde Audi A4

Producten van merkspecialistische tuners trekken simultaan op met die van autofabrikanten. Nu Audi de A4 in het nieuw heeft gestoken was het dus een kwestie van geduld dat Abt Sportsline met de bijgespijkerde AS4 zou komen. Voila!

Wie denkt dat Abt Sportsline het zichzelf makkelijk heeft gemaakt door de voorspoiler van de prefacelift AS4 enkel passend te maken op de hertekende lichtunits heeft het mis. Een compleet nieuwe voorspoiler werd ontwikkeld. Die is bovendien iets subtieler van vorm en lijkt ook wat meer in balans te zijn met de oorspronkelijke carrosserie. Aan de achterzijde ook een net even wat andere achterbumper; vorm en functie (diffuser) zijn voortaan verweven in elkaar. Tussendoor priemen de vuistdikke eindpijpen van het sportuitlaatsysteem dat bijdraagt aan het toegenomen vermogen van sommige motoren en uiteraard ook voor auditief plezier moet zorgen. Wielen voor de Abt AS4 zijn er in de typen CR Silverlight en DR. De verkrijgbare diameter begint bij 18 inch.

Motortuning
Voor de gelegenheid heeft Abt ook nog eens onder de kap van de vernieuwde A4 gekeken of daar zoal nog wat te halen viel. Opvallend genoeg werd er meer vermogen verkregen uit diverse motoren, maar minder dan voorheen. Wist Abt eerder nog 300 pk uit de 3.0 liter TDI te persen, nu geeft het een maximum op van 282 pk. Het koppel stijgt na installatie van de Abt Powermodule van 500 naar 560 Nm. Nieuw is de krachtkuur voor de 2.0 TFSI. Af fabriek levert deze viercilinder turbobenzine 211 pk, Abt brengt hem voor je graag naar 275 pk. Een stevig toename. Pas echt een serieuze sprong maakt de 3.0 liter V6-benzine met compressor. Hoe ze het doen, houden ze geheim, maar indien gewenst trekken de heren uit Kempten er liefst 435 pk uit. De spurt naar 100 km/h duurt nadien nog maar 4,8 seconden en doortrekken kan helemaal tot 282 km/h.

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant

Autonieuws
Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A4 in het donker naar buiten

Spyshots
Audi A4 spyshots
> Artikel lezen

Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant

Autonieuws
Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.