Tuning & styling

Carlsson ontfermt zich over CLS 63 AMG

Zodra Carlsson een model van de letters CK voorziet weet je dat het raak is. Dit is de CK63 RS, van buiten nog best te herkennen als een Mercedes CLS 63 AMG, van binnen dient daarvoor toch echt een oogje dicht geknepen te worden.

Over smaakt valt niet te twisten, dat mag duidelijk zijn. Echter het is moeilijk voorstellen dat er mensen zijn waarbij het felrode interieur van de CK63 RS in de smaak valt. Santa Red noemt Carlsson het, en beter wordt de lading niet gedekt. Waarschijnlijk is het de tuner er vooral om te doen om de aandacht te trekken en te laten zien waartoe ze zoal in staat zijn. Alsof we dat nog niet wisten. Afijn, het is maar weer eens bevestigd.

Krachtinjectie
Van buiten is de CK63 RS aanzienlijk minder schokkend. Sterker nog, Carlsson laat het originele exterieur van de CLS 63 AMG op een spoilertje hier en daar na vrijwel in tact. De wielen komen uit de eigen keuken van Carlsson. Ze meten 20 inch en luisteren naar de naam 1/10 Briljant Edition.
Meer vermogen is er voor de 5.5 liter V8-BiTurbo. Een nieuw, geoptimaliseerd sportuitlaatsysteem dat tevens voor meer muzikaliteit zorgt en een aangepast ECU staan aan de basis van een stijging naar 652 pk, een winst van bijna honderd paardenkrachten. Het koppel nam met 200 Nm toe en reikt in de CK63 RS tot 1.000 Nm. Accelereren naar 100 km/h verloopt hierdoor drie tiende sneller (4,1 seconden) en met het verwijderen van de begrenzer zou 300 km/h toch mogelijk moeten zijn. Carlsson zelf doet daar overigens geen uitspraken over.

Gerelateerde artikelen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Spyshots
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.