Tuning & styling

Uitgebreid tuningspakket van Brabus voor Mercedes

Al eerder toonden we een door Carlsson aangepast CLS. Nu is het de beurt aan Brabus die een compleet programma voor Mercedes nieuwe CLS heeft ontwikkeld.

Exclusief zijn auto’s zoals deze CLS al van zichzelf. Onderscheid is er echter te maken door de auto naar grote tuners zoals Carlsson en Brabus te brengen. Zij weten er een echt exclusieve bolide van te maken die indien gewenst volledig aan de eisen van de klant kan worden aangepast.
 
Motortuning
Zo heeft Brabus zich uitgeleefd op de CLS en een compleet programma gepresenteerd. Het begint met uitgebreide motortuning in de vorm van een chip of échte tuning. De CLS500 is middels chiptuning te voorzien van 30 pk extra waardoor de V8 nu geen 303 maar 336 pk levert. Veel verder gaat de montage van een door Brabus compleet aangepaste motor. Als basis is een Mercedes motor gepakt welke is opgeboord tot 6.1 liter. Het vermogen van 445 pk en het koppel van 635 Nm is niet mis. De absolute topper is de CLS 55 welke met de K8 tuning power kit van Brabus maar liefst 530 pk levert in plaats van 476 pk. Het koppel steeg tot 775 Nm. De prestaties zijn hierdoor als van een sportauto. De sprint naar 100 km/h wordt afgelegd in 4,3 seconden en binnen 13,6 seconden vanaf stilstand is de 200 km/h grens doorbroken. De topsnelheid van deze supersnelle CLS ligt op 310 km/h (begrensd).
 
Aerodynamische accessoires
Al het geweld onder de kap wordt kracht bij gezet dankzij een uitgebreide lijn met aerodynamische accessoires. Een voorspoilerlip wordt gemonteerd onder de fabrieksbumper en geeft samen met vier extra lampjes in de voorbumper een sportief aanzien. Van opzijn zien we zij-skirts die zijn voorzien van LED-lampjes welke gaan branden wanneer de auto wordt ontgrendeld. De achterbumper is aangepast en voorzien van een geïntegreerde spoiler. Samen met de spoiler op de achterklep zorgt dit niet alleen voor een sportieve uitstraling maar tevens voor meer neerwaartse druk waardoor de wegligging optimaal moet blijven. Een sportuitlaatsysteem met dubbele pijpen aan beide kanten maken het geheel niet alleen af maar zorgen tevens voor een betere uitlaatstroom en niet te vergeten een sportieve brul.
 
Lichtmetaal in alle soorten en maten
Het aanbod lichtmetalen velgen is bij Brabus enorm. Er is verschillende keuze in de maten 17 tot 20 inch. De absolute topper is een meerdelige Monoblock VI in de maat 20 inch. Er liggen voor banden omheen in de maat 245/30 en achter 285/25. Een verlaging van 30 mm doet niet alleen goed aan het geheel maar zorgt ook voor een nog betere wegligging. De remmen zijn speciaal van Brabus om het geweld tot stilstand te kunnen zetten.
 
Klant is koning
Aangezien Brabus een jarenlange ervaring heeft kan de tuner het programma geheel aanpassen aan de eisen en wensen van de klant. Is dat echter niet genoeg dan kun je als klant de auto geheel naar eigen smaak verder aankleden. Diverse soorten leer en alcantra voor de bekleding en allerlei soorten interieur- en exterierkleuren. Standaard levert Brabus hout, carbon of aluminium inleg voor het dashboard en de middenconsole. Aluminium pedalen en pookknop behoren ook tot de mogelijkheden. Een filmpje kijken op de achterbank of genieten van een goed stukje muziek kan dankzij uitgebreide multimedia-mogelijkheden die de tuner levert.

Zie ook
Tuning & Styling: Supersnelle Mercedes CLS van Carlsson

Gerelateerde artikelen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Spyshots
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.