Tuning & styling

AC Schnitzer ACS1: opgepepte BMW 1-serie

AC Schnitzer heeft zich uitgeleefd op de BMW 1-serie. Er is een complete lijst met accessoires leverbaar die de 1-serie er niet alleen sportiever uit laten zien maar ook nog sportiever maken.

Een gewijzigde voor- en achterbumper zijn aan de buitenkant direct herkenbaar. De voorkant is een stuk dikker en de geintegreerde voorspoiler geeft een sportieve aanblik. Zij-skirts zorgen voor een lager lijkende auto aan de zijkant en door de achterbumper heen prijkt een sportdemper welke onderdeel uitmaakt van een compleet sportuitlaatsysteem. Velgen zijn er in alle soorten en maten varierend van 17 tot 19 inch. De absolute topper is het 19 inch lichtmetaal met 235/35 banden.
 
Sportieve accenten
Het dashboard is te voorzien van strips in zilver of zwart en het driespaaks sportstuur is speciaal door AC Schnitzer ontwikkeld. Aluminium is te vinden in de vorm van pedalen en diverse soorten pookknoppen en handremmen. Tot slot levert de Duitse tuner velours matten met daarin hun logo.
 
Tuning voor dieselmotoren
Voor de 1.8 en 2.0 dieselmotoren is een tuningprogramma in ontwikkeling. Het vermogen moet daardoor toenemen met zo´n 25-30 pk. Indien een sportuitlaatsysteem gemonteerd wordt moet de tuning optimaal zijn dankzij een betere stroom van de uitlaatgassen.
 
Sportief onderstel
De al zeker niet onsportieve 1-serie kan tevens door AC Schnitzer worden voorzien van een sportonderstel. Vering en dempers worden daarbij aangepast en de auto komt 30 mm dichter bij het asfalt te liggen. Het moet de sportieve rij-eigenschappen van de 1-serie extra benadrukken en zelfs verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s

Tuning & styling
AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.