Tuning & styling

Hamann doet Range Rover 5.0 V8-Supercharged

Hamann is een kei is het verzinnen van de meest wervelende pseudoniemen voor hun creaties. Hun laatste project krijgt enkel de bijnaam “Premium”. Simpel, maar dat neemt niet weg dat deze opgekalefaterde Range Rover 5.0 V8-Supercharged enkel luxueuzer is aangekleed.

Premium kan bij deze Range Rover van Hamann in de breedste zin van het woord worden opgevat. De SUV won aan kracht, werd letterlijk dikker op zijn assen gezet en is behangen met hoogwaardige spullen. Motorisch kreeg de achtcilinder er 20 pk en 35 Nm bij. Een bescheiden toename voor een blok met supercharged. Anderzijds, een spurt naar 100 km/h in slechts zes tellen voor een kolos als de Range Rover dwingt nog altijd louter respect af. Ook de topsnelheid van 227 km/h mag er zijn.

Plaatwerk
Visueel valt er meer te halen. Hamann voorzag de Range Rover van een ferme bodykit. Alsof de prestigieuze Brits nog niet plomp genoeg was stipte de tuner de vierkante oervormen nog eens aan. Door additionele opzetstukken is de auto nog breder geworden; vóór met 60 mm en achter 70 mm. Om Moeder Natuur door het toegevoegde plaatwerk enigszins tegemoet te komen is er achterop een dakspoiler gemonteerd. Die moet eraan bijdragen dat de 22 inch wielen ook op hogere snelheden contact met het wegdek blijven houden. De getoonde exemplaren zijn driedelig gesmeden en van het type Design Edition Race. Andere smaken van gelijke grootte zijn tevens mogelijk.

Versiersels
Foto´s zijn er niet, maar men laat weten dat het interieur rijkelijk is gedecoreerd met onder andere leder en alcantara. Hamann koos voor sober zwart, maar meer frisse en ook tropische kleuren- en combinaties zijn te verkrijgen en desgewenst afgewerkt met contrasterende stiksels en afgewisseld met onedele (aluminium, carbon) of natuurlijke materialen (hout).

Gerelateerde artikelen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.